Stiri - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Stiri

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Intinderi musculare si articulare

Intinderile musculare si articulare se produc in momentul in care muschii sau ligamentele sunt extrasolicitate; acest lucru se datoreaza utilizarii lor fie excesive, fie rapide sau pentru ca nu a fost efectuata o incalzire. Poti sa ai senzatia de ruptura in cazul in care ligamentele cedeaza. De obicei, in astfel de momente devine foarte dureros si dificil sa te misti. Intinderile musculare si articulare se vindeca intr-un interval de pana la 6 saptamani.

  • Intinderi musculare: Muschiul este suprasolicitat si anumite fibre cedeaza rupandu-se. In zona locala apar sangerari, cu un risc crescut de infectie in aria respectiva. Pe masura ce muschiul se vindeca se pot forma mici cicatrici ce vor impiedica recuperarea completa a muschiului; acesta va fi mai putin elastic si puternic.
  • Intindere articulara : Daca o articulatie este intinsa mai mult decat ar fi trebuit, anumite fibre ale ligamentelor si alte structuri care o sustin se rup. Incheietura se umfla, devine sensibila zona. Atentie mare - intregul ligament este pasibil sa se rupa....mai mult[1]

Mituri despre exercitiile abdominale

model exercitiu abdominal
Model exercitiu abdominal

Orice faci pentru abdomenul tau este binevenit, in materie de miscare. Exista, totusi, cateva muturi de care nu ar trebui sa te lasi condus.

Mit: Pentru a avea un abdomen tare ca piatra trebuie sa-l lucrezi zilnic

Abdomenul are nevoie si de repaos. De fapt, acesta este momentul in care muschii se contureaza, relateaza Shine. Trei - cinci sedinte abdominale saptamanale consistente ar trebui sa-ti scuplteze muschii din aceasta parte a corpului.

Mit: O sedinta de abdomene trebuie sa dureze jumatate de ora Daca atat de mult iti ia sa-i simti ca lucreaza, atunci este ceva in neregula cu executarea exercitiului, este de parere Kathy Kaehler, cea care are grija de abdomenul lui Jennifer Aniston.

"O antrenam pe Jennifer nu mai mult de trei zile pe saptamana si nu mai mult de cinci minute pe sedinta", dezvaluie ea, mentionand ca ar trebui sa ne concentram pe calitate si nu cantitate.

Mit: Miscarile incete te fac mai puternic ...mai mult[2]

Controlul taliei

culturist

Se discută tot mai des, la sală, în particular sau online, pe forumuri de specialitate, despre modul cum arată culturistii profesionisti din zilele noastre.

Ne exprimăm uimirea pentru niste brate imense, V-uri ale dorsalilor impresionante, coapse masive si conturate, dar ne exprimăm dezaprobarea categorică pentru taliile si burtile unora care arată de parcă ar fi însărcinati.

Dar dacă te afli si tu în aceeasi situatie si observi că talia ia proportii si burta se lăteste? Este procesul ireversibil sau pur si simplu rămâi cu amintirile de pe vremea când talia ta era de viespe? Se pare că există ceva sperante.

Nu cu mult timp în urmă, am vorbit cu culturistul profesionist Art Atwood. Când Art si-a câstigat cardul de profesionist, luând openul la Nationalele SUA din 1991, avea deja o greutate de 111 kg....mai mult[3]

Pierzi muschi făcând aerobic?

In culturism, este aproape o axiomă că, dacă faci aerobic, pierzi masă musculară. Teoria ce stă la baza acestei „axiome” este că exercitiul aerobic scade sinteza proteiei si nivelul hormonilor anabolici, cum ar fi testosteronul. Ca multe „axiome” sau „mituri” din culturism, nu este neapărat să fie si adevărate.

De fapt, un studiu a descoperit că subiectii care au făcut aerobic mai intens timp de o oră, pe parcursul a trei zile, au avut niveluri ale sintezei proteice din muschi similare cu cei care au făcut antrenamente cu greutăti.

Bazat pe această descoperire surprinzătoare, un nou studiu a fost realizat pentru a măsura catabolismul muscular în coapse după o oră de exercitii aerobice intense pentru picioare. Studiul, care a implicat 5 tineri, a măsurat distrugerea proteinei imediat, la 6, 24, 48 si 72 ore după terminarea exercitiilor aerobice intense. Distrugerea musculară a fost determinată prin măsurarea prezentei 3-metilhistidinei, o substantă produsă doar în proteinele contractile musculare....mai mult[4]

Sfaturi pentru a creste rapid in masa musculara

  • Efectuati corect exercitiile

Primul lucru pe care trebuie sa Il faceti cand incepeti antrenamentele este sa invatati forma corecta de executie a exercitiilor. Aceasta va va feri de accidentari, ajutandu-va totodata sa solicitati la maxim toate grupele musculare antrenate. Nici un exercitiu efectuat incorect nu va da rezultatele esteptate. Este foarte important sa va antrenati astfel de la inceput intrucat daca va obisnuiti sa lucrati gresit va fi foarte greu sa va corectati mai tarziu.

  • Alegeti greutatile potrivite

Alegeti in asa fel greutatile incat sa puteti efectua corect minimum 6 repetari. Acestea nu trebuie sa fie nici prea mici, peste 10 repetari nu va maresc masa musculara. Dupa seriile de incalzire ultimele doua-trei repetari ale fiecarei serii trebuie sa fie foarte grele daca vreti sa stimulati la maxim musculatura. Cand coborati greutatea (partea negativa a miscarii) faceti-o lent si tineti cont de acest amanunt in alegerea greutatilor.

  • Nu neglijati incalzirea

Exista destui culturisti care odata intrati in sala incep sa lucreze cu greutati mari fara o incalzire prealabila. In cazul lor accidentarile sunt doar o problema de timp. O buna incalzire aduce mai mult sange in acestia, pregatindu-i pentru efortul de antrenament. Faceti o incalzire generala la inceputul antrenamentelor si lucrati prima serie a fiecarui exercitiu cu greutati mai mici. Nu incepeti nici un antrenament fara incalzire.

  • Alegerea exercitiilor

Daca scopul antrenamentelor voastre este cresterea masei musculare aproximativ la 70% din exercitiile pe care le faceti alegeti greutati libere (haltere si gantere), restul putand fi efectuate la aparate. Acestea stimuleaza mai eficient fibrele musculare si in acelasi timp va maresc forta, permitandu-va sa lucrati cu greutati mai mari.

  • Alegerea partenerului de antrenament

Partenerul de antrenament are un rol foarte important pentru a va ajuta sa completati setul cu doua-trei repetari fortate si poate fi in acelasi timp garantia evitarii accidentarilor cand va antrenati cu greutati mari. Din punc de vedere psihic aveti de asemenea un suport in cazul antrenamentelor grele. Alegeti-va partenerul de antrenament in asa fel incat sa va puteti corele orele la care mergeti la sala. Acesta ar trebui sa aiba scopuri apropiate cu ale voastre (concursuri sau nivel necompetitional) si sa nu fie cu mult mai puternic sau mai slab decat voi....mai mult[5]

Forta, puterea si rezistenta muschilor

Intrebarea comuna pe care si-o pun toti sportivii, indiferent de exercitiul fizic practicat este ce performante pot avea muschii - ce forte pot dezvolta atunci cind e nevoie, cita putere se poate realiza in timpul unei activitati de performanta si cit poate dura activitatea musculara intensa.

Forta unui muschi e determinata in principal de marimea lui, avind o forta contractila maxima 3-4 kg/cm2 de sectiune transversala a muschiului. Astfel, o persoana cu un nivel ridicat de testosteron si deci cu o masa musculara mai dezvoltata va avea o forta musculara mai mare decit o persoana fara avantajul testosteronului.

De asemenea, sportivii care in urma exercitiilor fizice obtin o crestere a masei musculare - cum este cazul celor ce practica culturismul - vor obtine o imbunatatire a fortei musculare. De exemplu, un halterofil sau un culturist pot avea muschiul cvadriceps cu o sectiune transversala de 150 cm2. Aceasta inseamna o forta maxima de contractie de 450-600 kg, toata aceasta forta aplicindu-se pe tendonul petelor....mai mult[6]

Unelte personale