Minciuni din culturism2 - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Minciuni din culturism2

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


minciuni din culturism 2

  • Minciuni culturism 4. Cu cat lucrezi mai mult, cu atat vei deveni mai mare.

Nu, nu, nu! Acesta este unul dintre cele mai periculoase mituri ale culturismului. 95% dintre culturistii profesionisti va vor spune ca cea mai mare greseala a lor a fost supraantrenamentul, si probabil li s-a intamplat si cand erau in timpul unei cure de steroizi. Imaginati-va cat de usor este pentru cineva care vine la sala, si nu este profesionist, sa se supraantreneze. Prea mult antrenament duce la obosirea excesiva a muschilor, care nu au timp sa se vindece, de aici rezultand cresteri zero, posibil chiar pierderi. Daca lucrati de prea multe ori pe saptamana aceeasi grupa musculara sigur rezultatul va fii negativ. O grupa musculara lucrata la intensitatea care trebuie, are nevoie de 5-10 zile pentru a se reface.
Acceptati odihna ca facand parte din antrenament. Ar trebui sa petreceti in afara salii tot atatea zile cate petreceti in sala.

Minciuni culturism 5. Cu cat timpul de antrenament e mai lung, cu atat mai bine.

Nu este necesar sa faceti prea multe seturi pentru o grupa musculara. S-a demonstrat ca si un singur set exacutat corect, cu o greutate care sa duca muschiul la epuizare, este suficient pentru a promova cresterea musculara.

Asta se poate obtine printr-un antrenament energic, cu pauze scurte intre serii. O alta varianta sunt si superseturile; ideea este sa lucrati muschiul cat mai in profunzime si cat mai intens. Pauzele mari intre serii relaxeaza muschiul si nu sunt eficiente in cresterea musculara, ele ajuta la cresterea fortei. Daca lucrezi cum trebuie este inutil sa faci 5 serii pentru o grupa daca dupa 3 serii ai obtinut deja efectul dorit.

  • Minciuni culturism 6. Nu trebuie sa fii puternic, ca sa fii mare.

Dintr-o serie de motive, oamenii, chiar si cei cu acelasi procentaj de masa musculara, au diferite valori ale fortei. Nu se stie exact de ce, exista multe ipoteze, de la nervii musculari pana la lungimea membrelor.

Si forta este un termen relativ. Pentru a te mari, trebuie sa lucrezi cu greutati mai mari. Nu mai mari decat cele cu care lucreaza vecinul, ci mai mari decat cele cu care lucrezi tu. Trebuie sa iti creasca forta in comparatie cu ce forta aveai cu 2-3 antrenamente in urma. mai mult[1]


Unelte personale