Dimensiuni ideale in culturism - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Dimensiuni ideale in culturism

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Dimensiuni ideale in culturism

In culturism, un lucru definitoriu care poate garanta succesul in competitii este proportionalitatea.

Inca de la primele antrenamente trebuie sa va stabiliti prioritatile in acest sens pentru a "indrepta" anumite deficiente. Acesta se face prin aplicarea principiului prioritatii in antrenament care "spune" ca o grupa musculara deficitara trebuie lucrata la inceputul antrenamentului pentru a beneficia de entuziasmul si resursele energetice care ne sunt inca intacte in acel moment.

Acesta proportionalitate care se refera la imbinarea armonioasa a grupelor musculare in ansamblu face ca atunci cand exista din plin - corpul sa devina placut vederii.

Inca de pe vremea Greciei antice, sculptorii au incercat sa stabileasca tabele cu proportiile ideale ale diferitelor segmente ale corpului uman.

Desigur, un asemenea tabel nu ne-ar putea fi noua, culturistilor, de un folos prea mare, noi avand nevoie de un tabel al proportiilor ideale pe care sa il putem folosi in diferite etape ale dezvoltarii noastre. Iata un asemenea tabel care tine cont de faptul ca un culturist de o inaltime oarecare poate avea in fiecare an o crestere in greutate, ramand totusi proportionat:


Pentru a folosi in mod corect acest tabel, trebuie sa tineti seama de urmatoarele:

  • - impartiti greutatea pe care o aveti in kilograme la inaltimea actuala in centimetri si apoi comparati rezultatul cu numerele din prima coloana si alegeti-l pe cel mai apropiat de numarul dumneavoastra.

In momentul in care depistati o diferenta intre rezultatele personale si indicatiile tabelului - fi ea chiar mare - nu disperati, prin "atacarea" viguroasa a problemei folosind diferite principii de antrenament dintre care cel mai important este asa cumam mai spus, principiul prioritatii, puteti sa o "remediati" in scurt timp. Totul e sa vreti sa munciti din greu, dar intr-un mod inteligent, pentru asta. Cel mai ilustru exemplu in acest sens este Arnold Schwarzenegger care la sosirea in America a fost atentionat de Weider: "Daca nu iti pui la punct gambele nu o sa faci mare lucru pe noul continent". Si Arnold vrand sa se impuna in SUA, asa cum o facuse in Europa, a inceput prin a-si taia pantalonii de trening de la genunchi pentru a avea tot timpul la vedere "problema". Apoi, aplicand principiul prioritatii, a supus gambele unui antrenament intens, reusind ca in cateva luni de zile sa obtina progrese remarcabile citeste mai mult[1]


Unelte personale