Diete hiperproteice - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Diete hiperproteice

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Diete hiperproteice

Combaterea efectului unei diete hiperproteice

În timp ce nimeni nu poate nega rolul unei diete hiperproteice pentru creșterea masei musculare, există un dezavantaj trecut cu vederea: oamenii nu mănâncă o cantitate suficientă de alimente alcaline ca să balanseze aciditatea provenită de la cantiatea mare de proteină.
Aminoacizii conțin sulf, în special metionina și cisteina, care pot fi convertiți în acid sulfuric în corp. Cum funcțiile organismului cer un anumit pH ca să se desfășoare în mod optim (pH-ul este măsura acidității și alcalinității în sânge), corpul are un număr limitat de rezerve care pot interveni în cazul creșterii acidității, precum bicarbonații și fosfații. Totuși, o cantitate mare de proteină poate copleși sistemul nostru dacă acesta nu e contrabalansat de alimentele alcaline, cum sunt fructele și vegetalele.

Mulți culturiști evită fructele și vegetalele deoarece conțin cantități mari de carbohidrați.
Corpul depune minerale alcaline, în principal calciu și magneziu, pentru a preîntâmpina creșterea acidității. Pierderea calciului în acest proces a dus la ideea că o dietă hiperproteică te face să elimini excesul de calciu. Dacă nu înlocuiești calciul în dieta ta, simptome specifice, cum ar fi crampele musculare, pot apărea. Pe termen lung, dacă nu îți asiguri o cantitate suficientă de calciu, poate duce la osteoporoză.
În timp ce mulți dieteticieni avertizează încă despre pericolul pierderii de calciu datorat unei diete hiperproteice, o cantitate mai mare de proteină luată a demonstrat că duce la creșterea densității oaselor.

În plus, pierderea calciului este o problemă doar dacă corpului tău îi lipsesc fosfații. Marea majoritatea a surselor naturale bogate în proteine sunt bogate și în fosfați și de aceea nu vezi la culturiști cum oasele se rup în timpul pozării sau la antrenamente.
Potasiul este un mineral alcalin și mai multe studii au demonstrat că suplimentând dieta cu potasiu poate preveni pierderea proteinei și a calciului care pot apărea într-o dietă hiperproteică ce conține și alimente acide. Cele mai bune surse de potasiu sunt fructele și vegetalele, ceea ce explică faptul că sunt considerate ca fiind alcaline.
Un studiu de 41 de zile a implicat 19 bărbați și femei sănătoși, având vârsta curpinsă între 54 și 82 de ani. Ei au urmat o dietă hipoproteică, apoi una hiperproteică și li s-au administrat fie potasiu bicarbonat, până la 4,3 g zilnic, sau placebo.

Rezultatele: suplimentarea cu potasiu a redus excreția de nitrogen care apare la dieta cu multă proteină și acizi. Potasiul a crescut, de asemenea, absorbția calciului în timp ce erau la o dietă hipoproteică. Dar, cel mai interesant aspect descoperit în acest studiu a fost că suplimentarea cu potasiu a crescut cantitatea de IGF-1 (Insulin-like growth factor 1). IGF-1, care este sintetizat în ficat și local în mușchi, este un puternic hormon anabolic. Majoritatea oamenilor de știință cred că aproape toate efectele anabolice atribuite hormonului de creștere apar deoarece el ajută la sintetizarea IGF-1 în ficat. Studiul a arătat că, menținând o balanță favorabilă între aciditate și alcalinitate prin suplimentarea cu doze ridicate de potasiu, la bătrâni, pot apărea efecte anabolice prin creșterea eliberării de IGF-1.

O dietă cu aciditate mare mai poate promova pierderea masei musculare prin creșterea eliberării de cortizol, hormonul catabolic primar. Când cortizolul este în creștere, hormonii anabolici scad, de obicei, ceea ce duce la pierderi semnificative de masă musculară. Studiile arată că, mâncând mai multe alimente alcaline, se poate contracara creșterea cortizolului. Deoarece cortizolul are legătură cu obezitatea, bolile cardiovasculare și depresia, asigurându-ți rezerve alcaline adecvate, te poți proteja de aceste probleme. Mai mult decât atât, exercițiile în sine, antrenamentul cu greutăți în particular pentru culturiști, ajută la îndepărtarea acidității date de o dietă cu multă proteină.
Prin urmare, ce motiv ai să nu vrei sau să nu poți să crești cantitatea de fructe și vegetale? O opțiune este să suplimentezi cu potasiu și să te asiguri că iei o cantitate adecvată de alte minerale alcaline, cum ar fi calciul și magneziul. Crescându-ți rezerva alcalină, nu numai că va preveni pierderea de masă musculară și minerale, dar îți va crește sentimentul că te simți bine, confortabil, liniștit, mai ales dacă ești adeptul unei diete cu cantitate mare de proteine. citeste mai mult[1]

Unelte personale