Ce trebuie sa stie un culturist incepator - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ce trebuie sa stie un culturist incepator

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Ce trebuie sa stie un culturist incepator

Se poate spune, fara a gresi, despre un culturism ca este unul din cele mai complexe sporturi, avand legaturi mai stranse cu stiinta nutritiei decat orice alte discipline sportive. Pentru culturistii incepatori cheia spre succes consta in cunostintele si educatia lor in probleme esentiale legate de nutritie si antrenamente. Asupra acestor factori se refera randurile urmatoare ce se doresc a fi un mic ghid pentru orice persoana care incepe culturismul. Bineinteles ca exista si alti factori ce trebuie luati in considerare, dar acestia au importanta mai mult pentru culturistii intermediari si avansati.
Pe masura ce inaintati cu antrenamentele veti afla mai multe despre corpul vostru avand in vedere factorul extrem de important al individualizarii antrenamentelor si alimentatiei. Acest articol va clarifica multe neclaritati pe care culturistii incepatori le pot avea, ajutandu-va sa aveti siguranta ca ceea ce faceti este bine facut.

Fiecare din noi a inceput intr-o sala mai mult sau mai putin dotata, iar primele informatii le-am luat de la prieteni ce faceau deja culturism, de la antrenorii de a colo sau din revistele de specialitate. Ideal ar fi sa comparati toate aceste informatii, avand posibilitatea sa va dati seama care dintre ele vi se potrivesc. Cu cat sunteti mai informati cu atat veti creste mai rapid si veti fi siguri ca ceea ce faceti este corect.

Cand va faceti primele programe de antrenament este bine sa mentineti o simplitate in alcatuirea acestora. Corpul nostru are nevoie de un minim de stimuli la inceput, fiind suficient sa antrenati o data sau de doua ori pe saptamana fiecare grupa musculara cu o intensitate relativ scazuta. Puneti accentul pe exercitii de baza (miscari compuse, cum sunt impinsul din culcat, genuflexiunile etc.) la toate grupele musculare si lasati exercitiile la scripeti pentru mai tarziu. Inspirati in partea negativa a miscarilor si expirati in faza pozitiva (de exemplu, inspirati cand coborati greutatea la impinsul din culcat si expirati cand o impingeti). Nu faceti mai mult de 10 serii per grupa musculara mare si 8 serii per grupa musculara mica.  mai mult[1]



Unelte personale