Cat de folositor este laptele pentru culturisti - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cat de folositor este laptele pentru culturisti

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cat de folositor este laptele pentru culturisti

Laptele este o sursa naturala si importanta de proteine. Inca de la inceputurile culturismului, practicantii acestui sport consumau cantitati impresionante de lapte pentru a fi in forma.

Multi bodybuilderi si-au crescut masa musculara consumand lapte, cel mai cunoscut caz fiind al lui Sergio Oliva, "The Myth". Datorita masivitatii sale, acesta a castigat concursul Mr. Olympia de trei ori la rand.

Laptele contine vitamine, carbohidrati, caseina (proteina cu digestie lenta), colesterol, calciu si o cantitate mica de fier. Toate aceste proprietati sunt esentiale pentru dezvoltarea masei musculare si a rezistentei la efort, ceea ce inseamna ca laptele este poate cel mai bun aliment pentru un culturist.

Ei bine, organismul secreta o enzima numita lactaza, care digera lactoza (carbohidrat) din lapte. Persoanele care nu produc suficienta lactaza se baloneaza, au diaree si capata o respiratie urat mirositoare, chiar la un pahar de lapte pe zi.

In Romania, in jur de 80% din populatie nu are probleme cu digerarea laptelui. Insa exista acel procent de 20%, destul de semnificativ, care trebuie sa evite consumul de lapte si lactate in general. In cazul culturistilor cu astfel de probleme, se pot orienta catre proteine din ou si soia sau carne slaba.

Un studiu recent a aratat ca un consum moderat de lapte creste raspunsul insulinei. Daca adaugi 200 ml de lapte(sau alte lactate, exceptand branza) la o masa, insulina raspunde mai repede cu 300%.

De ce trebuie sa creasca raspunsul insulinei?

Cantitatea mai mare de insulina accelereaza intrarea aminoacizilor din proteine in muschi, astfel crescand sinteza proteinelor. Daca stam bine sa ne gandim, laptele are un efect foarte bun asupra dezvoltarii in copilarie, fiind si principalul aliment in primii ani de viata.

Pentru ca procesul de crestere sa se desfasoare la capacitate maxima, absorbtia aminoacizilor este esentiala.Format:Sursa


Unelte personale