3 lucruri pe care orice culturist trebuie sa le stie - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

3 lucruri pe care orice culturist trebuie sa le stie

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cuprins

3 lucruri pe care orice culturist trebuie sa le stie

1. Greutăţile trebuie mărite progresiv

Creşterea masei musculare poate avea loc doar dacă greutatea ridicată crește de la un antrenament la altul. Astfel, intensitatea antrenamentului se măreşte, iar muşchiul este nevoit să se adapteze la un stres mai mare. Treptat, muşchiul îşi măreşte volumul ca urmare a stresului în creştere.
Un culturist începător va porni cu o greutate care îi va permite efectuarea a 10 repetări de împins cu haltera din culcat, de exemplu. Următoarea săptămână va mai adăuga încă 2,5 kg şi tot aşa până reuşeşte să efectueze doar 6 repetări. În acest punct, obiectivul va fi să ajungă să efectueze 10 repetări cu greutatea cu care execută 6 repetări. După cum spuneam, mărirea intensităţii este singura modalitate de stimulare a hipertrofiei musculare.

2. Trebuie consumat cel puţin 1 gram de proteină pe kg corp

Mai toţi sportivii ştiu că proteinele sunt elemente nutritive foarte importante. De fapt, consumul proteinelor este pentru un culturist al doilea lucru ca importanţă, după antrenament. Totuşi, nu toţi realizează că pentru atingerea obiectivelor e nevoie de proteinele în cantităţi mult mai mari decât se credea până acum.Dacă avem în vedere stresul deosebit la care este supus organismul unui culturist, reiese clar că dieta lui trebuie să cuprindă un procent mult mai mare de proteine. Un punct de plecare ar fi 1 g pentru fiecare kg corp. Asta înseamnă că un culturist care cântăreşte 112 kg va consuma aproximativ 112 g de proteine. Unii sportivi consumă cantităţi chiar mai mari de proteine ajungând la 2g pe kg corp şi chiar mai mult.
Sursele ideale de proteine sunt ouăle, laptele, carnea de pasăre şi carnea roşie. Peştele este, de asemenea, o sursă bună ce proteine. Tonul este o adevărată vedetă în rândul culturiştilor, iar dacă vrem să adăugăm şi grăsimi de calitate, macroul, somonul, heringul sunt opţiuni cât se poate de bune.
Suplimentele proteice pe bază de zer sunt de nepreţuit după antrenament, mai ales consumate cu lapte. Se prepară rapid şi sunt asimilate imediat de organism.

3. Somn suficient

Somnul este vital din foarte multe motive. Pentru culturişti, somnul ajută la sinteza proteinelor şi la refacerea sistemului nervos după un antrenament epuizant.
Somnul contribuie la producerea testosteronului şi a hormonului de creştere. Nu trebuie trecut cu vederea că noaptea somnul înseamnă şi 8 ore fără mâncare. Acest lucru e un adevărat dezastru pentru un culturist serios ai cărui muşchi se degradează ca să suplinească lipsa de glicogen din organism. Soluţia e să consumăm o masă bogată în proteine la culcare şi una imediat după trezire. mai multe detalii[1]


Unelte personale