Concursuri culturism - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Concursuri culturism

De la Portal semantic Pagini Favorite

(Redirecţionat de la Concursuri)
Salt la: navigare, căutare


Cuprins

Strongman Mamaia 2009

La cea de-a doua editie a concursului, organizatorii au venit cu îmbunătătiri evidente: o locatie mai bună, tribune pentru spectatori, probe bine alese care au îmbinat forta si tehnica, mici concursuri antrenante pentru public si reprezentatii exotice ale animatoarelor în pauzele dintre probe.
Premiile mari oferite (aproape 20.000 de dolari) au atras sportivi puternici din toată tara. După prima zi de concurs, s-au calificat primii zece sportivi din cei 16. Probele au fost: rampa cu butoaie, tractarea camionului, îndreptări la cadru si piramida. Greutătile mari alese de organizatori au pus la grea încercare multi sportivi, unii dintre ei nemaiputând să stea în picioare după terminarea unor probe. Dacă în trecut erau destule voci care reprosau greutătile mici de la probe, acum nimeni nu a avut nimic de comentat asupra acestui aspect.

Prima probă a finalei de duminică a fost rostogolirea anvelopelor gigant, în tandem, câte doi sportivi deodată. Chiar unii sportivi experimentati au trebuit să-si dozeze bine efortul pentru a putea reusi terminarea probei în timpul maxim alocat, de 3 minute. Proba a fost câstigată de Paul Pîrjol urmat îndeaproape de localnicii Alexandru Arginteanu si Vladimir Mitea.
La cea de-a doua probă, tragerea camionului, sportivul era asezat ca la ramatul la cablu lung si trebuia să tragă un cap de tir. A fost o probă destul de rapidă, majoritatea sportivilor obtinând timpi apropiati. Câstigătorul punctajului maxim a fost Vladimir Mitea urmat de Claudiu Holeleu, proaspăt intrat în astfel de competitii, si de băimăreanul Alin Popa.
Îndreptările la cadru a fost următoarea probă. Sportivii efectuau o singură repetare la un cadru în care erau asezate fete. Greutatea cadrului crestea treptat prin adăugarea de fete, iar cine reusea repetarea rămânea în cursă. În final, 3 sportivi au rămas în concurs. Au trebuit să efectueze cât mai multe repetări în timpul de 3 minute. A câstigat Paul Pîrjol urmat la egalitate de Claudiu Holeleu si de brasoveanul Cristian Lighean.

La ultima probă, mersul fermierului, „valizele” ce cântăreau 140 kg fiecare au pus mari probleme sportivilor, doar 4 dintre ei reusind să le care pe cei 25 de metri. Singurul care nu le-a pus jos deloc a fost Claudiu Holeleu, el câstigând proba. Pe locul 2, s-a clasat Cristian Lighean, iar pe 3, Paul Pîrjol.
Clasamentul final a arătat valoarea apropiată a sportivilor. Câstigătorul premiului întâi, în valoare de 10.000 de dolari, înmânat de primarul Constantei, Radu Mazăre, a fost Paul Pîrjol, care a totalizat 109 puncte. Pe locul secund la Strong Man Mamaia 2009, câstigător al premiului de 3.000 de dolari, s-a situat constănteanul Vladimir Mitea, foarte aproape de Paul, cu 106 puncte. Pe locul 3, tot un constăntean, a urcat Alexandru Arginteanu, câstigător al premiului de 1.500 de dolari.
Cel mai mult m-a impresionat atitudinea sportivilor care se încurajau între ei, îsi dădeau sfaturi unul altuia. Nu au fost adversari între ei, fiecare a încercat să dea cât mai mult si să-si ajute colegii. Fairplay-ul spectatorilor a întregit acest aspect.
Felicitări celor care au pus umărul la reusita acestui eveniment. Asteptăm cu nerăbdare următoarea editie.mai mult..<ref>topculturism.ro</ref>

Concurs culturism

Culturism.ro si Suplimente-online.ro ofera in fiecare luna 3 premii, ce constau in 2 cupoane valorice de 50 RON si 1 cupon valoric de 100 RON, cupoane ce pot fi folosite la achizitionarea de suplimente nutritive si accesorii de pe www.suplimente-online.ro.

Tot ce trebuie sa faci este sa dai minim o comanda pe site-ul www.suplimente-online.ro (nu conteaza valoarea comenzii) si esti inscris automat la tragerea la sorti ce va avea loc in fiecare luna, pe data de 5, pentru comenzile primite luna anterioara.

Va asteptam!

Nota: Castigatorii sunt anuntati la inceputul fiecarei luni pentru concursul incheiat luna anterioara.

Sursa: http://www.culturism.ro/concurs/page1.phpCN culturism juniori 2010

/2010 competitii/Buzau2010_01_Alexandru_Popa.jpg

Juniori Mici 60 kg
1. Alexandru Popa - Postavarul Brasov 154
2. Lucian Nicolae - Fortus Calarasi 294
3. Hunor Salak - Dumifitness Cluj 291
Juniori Mici 70 kg
1. Catalin Festila - Steel Man Tg. Neamt/CSM Iasi 264
2. Aurel Teperig - Fortus Calarasi 298
3. Andrei Bran - Culturistul RM Valcea 286
4. Iustin Nastase - CS Oana Gym Iasi 254
5. Costin Dumitru - CSS5 Bucuresti 295
6. Alexandru Pascu - Olympia Pro Gym Brasov 300
Juniori Mici +70 kg
1. Marius Dumitru - Oana Gym Iasi 253
2. Viorel Voicheci - Fortus Calarasi 257
3. Radu Ulici - CSM Baia Mare 274
4. Attila Szasz - Olympia Pro Gym Brasov 297
5. Robert Ene - Farul Constanta 273
6. Imre Gergely Dumifitness Cluj 293
Junioare Mici OPEN
Mihaela Serban - CS Teleorman Alexandria 292
OPEN JUNIORI MICI
Catalin Festila - Steel Man Tg. Neamt/CSM Iasi 264
Juniori Mari 65 kg
1. Andrei Pastrama - CSM Iasi 290
2. Cezar Gheorghe - Alexandru CS Teleorman Alexandria 285
3. Catalin Ursu - CSS5 Bucuresti 277
4. Robert Laus - HB-Hakko-Ryu Bucuresti 269
Juniori Mari 70 kg
1. Petru Grajdian - Champions Gym Bucuresti 255
2. Petrica Smihor - CSM Iasi 252
3. Tiberiu Dragomir - Postavarul Brasov 240
4. Marius Ionut - CSM Baia Mare 260
Juniori Mari 75 kg
1. Paul Catruna - Farul Constanta 281
2. Dan Aldea - CSS Soimii Sibiu 265
3. Nicolaie Moinea - CS Gym Telecom Maneciu 268
4. Sergiu Tofan - CSM Iasi 282
Juniori Mari 80 kg
1. Cristian Iacob - CS Gym Ovidiu Baia Mare 259
2. Dan Cirstea - Farul Constanta 275
3. Ionut Mindruta - CS Avicola Buzau 271
4. Adrian Roman - CSS Soimii Sibiu 270
5. Mihai Ciapa - CS Teleorman Alexandria 278
6. Ionut Munteanu - CS Unirea Alba Iulia 288
Juniori Mari +80 kg
1. Andrei Ciur - CSS5 Bucuresti 258
2. Razvan Fratila - Farul Constanta 276
3. Robert Beciu - CS Oana Gym Iasi 263
4. Bogdan Bisoceanu - Vulturii Buzau 262
5. Daniel Soporan Dumifitness Cluj 256
Body Building Classic OPEN
1. Denis Blidariu - Adrian Flex Iasi 289
2. Constantin Popescu - CSS5 Bucuresti 280
3. Serban Blebea - Champions Gym Bucuresti 251
4. Vladut Popa - CS Oana Gym Iasi 267
5. Doru Roibu - CSS Soimii Sibiu 283
OPEN JUNIORI MARI
Cristian Iacob - CS Gym Ovidiu Baia Mare 259
Campionatele Nationale de culturism juniori si junioare 2009

/imag competitii/CN2009cultjun_01.jpg

Primul Campionat National, pe 2009, a fost rezervat culturistilor juniori. S-au înscris un număr destul de mare de sportivi, 69, la cele 10 categorii. Organizatori au fost CS Steel Man Tg. Neamt, FRCF si MTS, ajutati de sponsori locali.
La acest campionat s-a făcut selectia juniorilor pentru participarea la Campionatele Europene de culturism juniori si masters, care vor avea loc în perioada 26-29 iunie la Baia Mare.
La categoria fetelor, prezenta a fost redusă, până în 18 ani fiind doar o sportivă, iar la junioare mari s-au înscris doar 4 sportive, astfel că toate au intrat direct în finală. S-a impus Diana Vrabie în fata unor sportive mai experimentate, dacă le putem numi astfel, craioveanca Alina Dută si Liana Pall, care a participat si la concursuri internationale.
La cea mai mică categorie a juniorilor mici, 60 kg, s-a impus clar, elevul antrenorului emerit Dan Enută: Costin Dumitrescu.
La juniori mici 70 kg, s-a dat o luptă strânsă între localnicul Cătălin Festilă si sportivul clubului CS Oana Gym, Darius Dumitriu, câstigată de Cătălin.
La ultima categorie a juniorilor mici, posesor al unei structuri foarte bune si forme frumoase, George Lungu a câstigat detasat, impunându-se si la openul juniorilor mici.
Cu exceptia categoriei 75 kg, la restul categoriilor juniorilor mari, fiind mai mult de 6 sportivi, s-au efectuat si preliminarii. Multe comparatii care au epuizat pe unii sportivi.
La categoria 65 kg, s-au luptat pentru o pozitie cât mai înaltă pe podium 3 sportivi cu calităti deosebite: un fost campion de juniori mici, Ciprian Solzaru, un vicecampion la fitness juniori, Silviu Temelie, si un sportiv abia trecut de 18 ani, Amelin Csukat. S-a impus în cele din urmă Amelin, posesor al unui fizic foarte armonios, forma prezentată dându-i pretentii chiar la titlul de campion absolut de juniori.
Categoria 70 kg a fost una controversată, dacă judecăm după reactia sălii la anuntarea locului 2, si, implicit, a campionului. Atât Vlad Bota cât si Narcis Dobos s-au prezentat într-o formă foarte bună, fiecare cu puncte forte, Narcis fiind un sportiv care a participat si la alte editii de CN, aflându-se în progres evident.
La categoria 75 kg, au fost 5 sportivi înscrisi asa că toti au intrat în finală.
|n limitele categoriei 80 kg, au fost 7 sportivi la cântar. A câstigat cel mai bine pregătit sportiv al categoriei, mă refer la forma de concurs.
La cea mai grea categorie a juniorilor, aflat într-o crestere de peste 10 kg într-un singur an, s-a impus clar Ionut Mărăsoiu. Cosmin Ciuprun, un concurent cu multă experientă, a trebuit să se multumească, si în acest an, cu locul secund.
La openul juniorilor mari, celmai bun sportiv a fost declarat Ionut Mărăsoiu.
Iată clasamentele provizorii, care pot suferi modificări după anuntarea rezultatelor testelor doping.

video juniori mici / video juniori mari 1 / video juniori mari 2

junioare mici
1. Mihaela Serban – CS Teleorman Alexandria
junioare mari
1. Diana Vrabie – CS Gym Ovidiu Baia Mare
2. Alina Dută – CS Gladiator Gym + Armata Craiova
3. Liana Pall – CSS Soimii Sibiu
4. Valentina Popa – CS Miky Gym Rosiori de Vede
juniori mici 60 kg
1. Costin Dumitrescu – CSS 5 Bucuresti
2. Dorin Irimia – CS Steel Man Tg. Neamt
3. Marius Alexandrescu – CSM Iasi
4. Florin Barbu – Athletic Gym Năvodari
5. Mihai Bejan – CSM Iasi
6. Constantin Văculisteanu – CS Steel Man Tg. Neamt
juniori mici 70 kg
1. Cătălin Festilă – CS Steel Man Tg. Neamt
2. Darius Dumitriu – CS Oana Gym Iasi
3. Aurel Teperig – CS Fortus Călărasi
4. Ionut Oprea – Vulturii Buzău
5. Andrei Bran – Culturistul Rm. Vâlcea
6. Iulian Boariu – CS Steel Man Tg. Neam
juniori mici +70 kg
1. George Lungu – CS Oana Gym Iasi
2. Dan Aldea – CSS Soimii Sibiu
3. Mihai Ceapă – CS Teleorman Alexandria
4. Sergiu Tofan– CSM Iasi
5. Eugen Titirigă – CSS 5 B.
6. Iliută Găluscă – CSM Iasi
juniori mari 65 kg
1. Amelin Csukat – Europower Gym Suceava
2. Silviu Temelie – CSS 5 B.
3. Ciprian Solzaru – Fortus Călărasi
4. Florin Alistar – CSM Iasi
5. Bogdan Micu – CSS Soimii Sibiu
6. Mihai Lazar – CS Steel Man Tg. Neamt
juniori mari 70 kg
1. Vlad Bota – CS Gym Ovidiu Baia Mare
2. Narcis Dobos – Flex Iasi
3. Octavian Filip – Farul C-ta
4. Dan Onofrei – CSS Soimii Sibiu
5. Adrian Blidariu – CS Flex Iasi
6. Petru Grăjdian – Champions Gym B.
juniori mari 75 kg
1. Vlad Almas – CS Gym Ovidiu Baia Mare
2. Andrei Bostan – CS Flex Iasi
3. Adrian Roman – CSS Soimii Sibiu
4. Radu Buculea – Gladiator Gym Craiova
5. Robert Beciu – CS Oana Gym Iasi
juniori mari 80 kg
1. Andrei Gogoase – Farul C-ta
2. Dan Cîrstea – Redis Buftea
3. Virgil Andrei – CS Oana Gym Iasi
4. Ioan Muntean – CS Unirea Alba Iulia
5. Mihai Margel – CS Postavarul Brasov
6. Alexandru Florut – CS Titanic Tg. Mures
juniori mari +80 kg
1. Ionut Mărăsoiu – Metrorex B.
2. Cosmin Ciuprun – Colosseum Giurgiu
3. Andrei Burcea – CSS Soimii Sibiu
4. Horatiu Balint – CSM Onesti
5. Stefan Gheorghe – CS Fortus Călărasi
6. Ionut Mîndrută – CS Avicola Buzău
Copertile revistei Culturism

Copertile revistei Culturism&Fitness de la numarul 1 pana in prezent....
detalii

Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
Detalii
Campionatul National de culturism juniori si junioare 2008

/imag competitii/cnjun2008-0.jpg

In data de 5 mai 2008, s-au desfasurat, la Alba Iulia, Campionatele Nationale de culturism juniori si junioare. Este pentru prima data cand se face un astfel de campionat, special pentru juniori, neincluzand si categoriile de masters. De aceea concursul s-a tinut intr-o singura zi. 70 de sportivi s-au inscris la cele 8 categorii de juniori si 2 categorii de junioare, nivelul de pregatire fiind ridicat.
Organizarea a fost in general buna. O problema a fost iluminarea scenei, atat ca pozitionare, cat si ca intensitate, nepunand in valoare, asa cum era normal, munca si sacrificiile sportivilor! Suntem, totusi, in anul 2008, astfel de probleme nu au voie sa apara!!
Video de la aceasta competitie gasiti aici.

juniori mici 60 kg
1. Bogdan Micu – CS Soimii Sibiu
2. Costin Dumitrescu – CSS 5 B.
3. Cristian Corlan – CSM Resita
4. Ioan Catalin Festila – CS Steel Mann Tg. Neamt
5. Rares Popa – CS Atlas Br.
6. Cristian Dicu – CS Unirea Alba Iulia
Poze gasiti aici.
juniori mici 70 kg
1. vacant
2. Andrei Bostan – Flex Iasi
3. Alexandru Amelin Csukat – Europower Gym Suceava
4. Dan Onofrei – CSS Soimii Sibiu
5. Hermann Norbert Dieter – CS Gym Ovidiu Baia Mare
6. Florin Marin – CS Teleorman Alexandria
Poze gasiti aici.
juniori mici +70 kg
1. Adrian Roman – CSS Soimii Sibiu
2. Horatiu Balint – CSM Onesti
3. Razvan Fratila – CS Farul C-ta
4. Vlad Mocanu – Dumifitness Cj.
5. Ovidiu Mandrusca – Dumifitness Cluj
6. Alin Ciobanu – CS Farul C-ta
Poze gasiti aici.

junioare mici
1. Liana Pall – Soimii Sibiu
2. Maria Costescu – CSS 5 B.
3. Alexandra Avram – CS Unirea Alba Iulia
Poze gasiti aici.
junioare mari open
1. Corina Muntean – CS Unirea Alba Iulia
2. Alina Duta – Gladiator Gym Armata Craiova
3. Loredana Risitaru – CSM Resita
Poze gasiti aici.

juniori mari 65 kg
1. Cristian Felie – CSS 5 Bucuresti
2. Valentin Ariciu – Petrolul Br.
3. Octavian Filip – Farul C-ta
4. Ciprian Solzaru – Fortus Calarasi
5. Cosmin Tarna – Gladiator Gym Craiova
6. Emil Radulescu – CS Satori Slobozia
Poze gasiti aici.
juniori mari 70 kg
1. Ionut Adrian Marasoiu – Metrorex Bucuresti
2. Alexandru Pandea – CSS Soimii Sibiu
3. Octavian Dan Blaj – Rapid Oradea
4. Bogdan Gradinaru – CS Steel Man Tg. Neamt
5. Stefanita Mario Dodan – Vulturii Buzau
6. Csaba Vadas – Rapid Oradea
Poze gasiti aici.
juniori mari 75 kg
1. Daniel Raducanu – Redis Buftea
2. Rares Tepean – CSS Soimii Sibiu
3. Cornel Bobancu – CS Astra Arad
4. Emil David – Hard Body
5. Alin Bantas – Gym Mar Strong Oradea
6. Dan Cirstea – Redis Buftea
Poze gasiti aici.
juniori mari 80 kg
1. Lucian Anita – CFR Iasi
2. Bogdan Balasoiu – Hard Body Bucuresti
3. Ionut Rarinca – CS Universal Galati
4. Marius Muntean – CS Unirea Alba Iulia
5. Cristian Barbu – CS Satori Slobozia
6. Radu Stefan Buculea – Gladiator Gym Craiova
Poze gasiti aici.
juniori mari +80 kg
1. vacant
2. Hunor Nagy – Olympia Pro Gym Brasov
3. Cosmin Ciuprun – Colosseum Giurgiu
4. Georgian Iorga – Petrolul Br.
5. Horea Ioan Radu – CS Unirea Alba Iulia
6. Stefan Gheorghe – CS Fortus Calarasi
Poze gasiti aici.
open juniori mariCampionatele Nationale de culturism juniori 2007

/imag competitii/jun20071-Alex Csukat.jpg

Concursul s-a bucurat de o participare numeroasa, fiind prezenti 140 de sportivi. Nivelul de pregatire a concurentilor a fost foarte ridicat. Principalul organizator al concursului, Iosif Szabo, a dat dovada de profesionalism, dorind sa organizeze pe viitor chiar competitii internationale.
Iata clasamentul complet:

60 kg juniori mici
1. Alex Csukat (Europower Suceava)
2. Denis Adrian Blidariu (Flex Iasi)
3. Dan Onofrei (CSS Soimii Sb.)
4. Cristian Corlan (CSM Resita)
5. Victor Stroe (Ulise Focsani)
6. Nicolae Zamfir (CSS 5 Buc.)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
70 kg juniori mici
1. Petru Visoveanu (CSM Baia Mare)
2. Ionut Lupascu (Champions Gym/CSS 5 Buc.)
3. Adrian Roman (CSS Soimii Sibiu)
4. Valeriu Magureanu (CSM Rova Rosiori de Vede)
5. Mihai Lazar (Steel Man Tg. Nt.)
6. Madalin Calin (CS Avicola Buzau)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
+70 kg juniori mici
1. Csaba Marti (CS Idol Targu Secuiesc)
2. Razvan Fratila (Farul Constanta)
3. Ioan Costescu (CSS 5 Buc.)
4. Ioan Muntean (Unirea Alba Iulia)
5. Paul Ignat (Delta Power Cluj)
6. Cristian Muresan (Gold Gym Simleul Silvaniei)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
Junioare mici culturism
1. Andreea Racoveanu (CSM Resita/CSS 5 Buc.)
2. Diana Vrabie (CSM Baia Mare)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
Junioare mari culturism
1. Mihaela Alina Duta (CS Gladiator Gym/Armata Craiova)
2. Corina Muntean (Unirea Alba Iulia)
3. Cristina Vligea (CSM Resita)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
Bodybuilding classic juniori
1. Alexandru Ceobanu (Anania Gym)
2. Vasilica Macarii (Flex Iasi)
3. Claudiu Schvam (Oana Gym Iasi)
4. Valentin Stanciu (Petrolul Braila)
5. Ionut Tamasan (CSM Baia Mare)
6. Vlad Bota (CSM Baia Mare)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
65 kg juniori mari
1. Valentin Ariciu (Petrolul Braila)
2. Cristian Felie (CSS 5 Buc.)
3. George Solzaru (Fortus Calarasi)
4. Tiberiu Csokmai (Rapid Oradea)
5. Octavian Filip (Farul Constanta)
6. Dumitru Preda (CSM Rova Rosiori de Vede)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
70 kg juniori mari
1. Flaviu Tepean (CSS Soimii Sb.)
2. vacant
3. Ionut Gavrilescu (CSM Iasi)
4. Sergiu Palaghie (CSU Tg. Mures)
5. Ioan Mocanu (Olimpia Pro Gym)
6. Cristian Culeci (Culturistul Ramnicu Valcea)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
75 kg juniori mari
1. Daniel Raducanu (Redis Buftea)
2. vacant
3. Gabriel Iakab (CSM Baia Mare)
4. Zoltan Foris (CSM Baia Mare)
5. Cosmin Crauciuc (Farul C-ta)
6. Nicolae Guna (Fortus Calarasi)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
80 kg juniori mari
1. Bogdan Balasoiu (CS Hardbody)
2. Alexandru Corlan (CSM Resita)
3. Stefan Dolhescu (Steel Man Tg. Neamt/Oana Gym)
4. Andrei Burcea (CSS Soimii Sibiu)
5. Vladut Onofrei (CSM Iasi)
6. Dorin Neamtu (Culturistul Rm. Vl.)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
+80 kg juniori mari
1. Daniel Racoveanu (Redis Buftea/Arpechim Pitesti)
2. Hunor Nagy (Olimpia Pro Gym Bv.)
3. Lucian Anita (CFR Iasi)
4. Andrei Mates (Gym Mar Strong Oradea)
5. Artur Abdulveli (Farul Constanta)
6. Eugen Barcaceanu (Flex Iasi)
Poze si comentarii gasiti aici iar video gasiti aici.
open juniori mari - Daniel RacoveanuDesfãsuratã, în frumosul oras Satu Mare, aceastã editie a Campionatelor Nationale de culturism juniori si masters, din 2006, a fost de un nivel ridicat, în ceea ce priveste nivelul si pregãtirea sportivilor. Principalul organizator, dl. Johann Merch, si-a îndeplinit toate sarcinile cu succes, acest campionat fiind cu mult peste media altor concursuri, în ceea ce priveste organizarea: lumini, sunet, salã, desfãsurare etc. El a fost ajutat de: FRCF, ANS, Johann Fitness Center, PD Tineret Satu Mare, DSJ Satu Mare.
La categoria 60 kg juniori mici, s-au înscris 5 sportivi. S-a impus clar George Solzaru de la Fortus Cãlãrasi.
La categoria 70 kg juniori mici, s-a impus localnicul Sergiu Sabou. Masã muscularã, separare, formã de concurs, prezentare… totul fãrã gresealã. S-ar spune cã ar fi senior, cu multã experientã de concursuri, dar are doar 17 ani si se aflã la primul campionat national. A castigat si openul juniorilor mici. Un nume de care vom mai auzi cu sigurantã.
La categoria 70 kg juniori mici, s-au înscris 7 concurenti. A castigat Theodor Dumitru, aflat si el la primul campionat national. Acest junior m-a impresionat, posedã o structurã si forme ale muschilor aproape ideale. Restul sportivilor au fost apropiati ca valoare, fiind dificil de departajat. La categoria junioarelor mici, s-a impus Andrea Tihon, iar la junioare mari, a castigat clar Iren Csobi.
La categoria 65 kg juniori, s-au înscris 14 sportivi. A castigat ieseanul Ionut Gavrilescu, masã muscularã, proportii, complet, putand face fatã cu succes si la seniori. Pe locul secund s-a clasat Tiberiu Csokmai, posesor al unei structuri foarte bune.
Doar 6 concurenti s-au înscris la categoria 70 kg juniori, asa cã toti au intrat direct în finalã. Cu o separare de exceptie, bucuresteanul Viorel Mãrãsoiu a castigat clar, lupta fiind mai stansã pentru locurile inferioare.
Categoria 75 kg juniori a fost cea mai slabã categorie din concursul juniorilor mari. Titlul a fost obtinut de Paul Maxim, posesor al unei musculaturi dorsale foarte bune. Rãmane de vãzut evolutia lui ulterioarã.
La categoria 80 kg juniori, lupta pentru medalia de aur s-a dat între Ceobanu si Corlan. Alexandru Ceobanu: structurã foarte bunã, linie muscularã plãcutã, pozare aproape perfectã. Alexandru Corlan: masã muscularã ceva mai multã, proportionat, dar fãrã linia aromioasã a lui Ceobanu. Arbitrii au punctat mai mult masa muscularã decat linia esteticã, oricum, greu de departajat cei doi.
La categoria grea, juniori +80 kg, Daniel Racoveanu si-a apãrat titlul obtinut anul trecut, fiind propus pentru lotul de juniori al tãrii pentru Campionatele Mondiale. Medalia de argint a revenit lui Paul Balcan, posesor al unei structuri bune, umeri lati, talie îngustã. Pe locul 3, constãnteanul Artur Abdulveli, trenul superior putin în urmã fatã de coapsele foarte bune.
La final, s-a desfãsurat concursul open pentru juniori. Cu sanse mari au fost: Ionut Gavrilescu - 65 kg, Viorel Mãrãsoiu – 70 kg si Daniel Racoveanu - +80 kg. Au triumfat structura si separarea muscularã a lui Viorel.
Castigãtorii categoriilor la juniori au fãcut control doping.
Iatã si clasamentul complet:
60 kg juniori mici
1. George Solzaru (Fortus Cãlãrasi)
2. Liviu Moldovan (CS Teleorman Alexandria)
3. Petru Visovan (CSM Baia Mare)
4. Alexandru Dan (CSS 5 Bucuresti)
5. Adrian Roman (CSS Soimii Sibiu)
Poze si comentarii gasiti aici.
70 kg juniori mici
1. Sergiu Sabou (Johann Fitness Center Satu Mare)
2. Cristian Ghiogutã (CSM Resita)
3. Bogdan Grãdinaru (Steel Man Tg. Neamt)
4. Adrian Mãrãsoiu (Metrorex Buc)
5. Nicu Troncea (CS Teleorman Alexandria)
6. Narcis Dobos (Flex Iasi)
Poze si comentarii gasiti aici.
+70 kg juniori mici
1. Theodor Dumitru (CSM Rova Rosiorii de Vede)
2. Cosmin Ciuprun (Colosseum Giurgiu)
3. Emanuel Vulcu (Activ Sibiu)
4. Nicolae Gunã (Fortus Cãlãrasi)
5. Andrei Hancu (CS Farul C-ta)
6. Florin Dumitrescu (CSM Rova Rosiorii de Vede)
Poze si comentarii gasiti aici.
Open juniori mici: Sergiu Sabou

Junioare mici
1. Andrea Tihon (CSM Resita)
2. Alina Dutã (Farul C-ta)
3. Diana Vrabie (CSM Baia Mare)
4. Elena Dumbrãveanu (Flex Iasi)
5. Irina Valenti (CSM Iasi)
6. Elena Drãghici (CN Spiru Haret Buc)
7. Simona Petre (CN Spiru Haret Buc)
Poze si comentarii gasiti aici.
Junioare mari
1. Timea Csobi (Titanic Tg. Mures)
2. Elena Nistor (CS Teleorman Alexandria)
3. Andrea Garnet (CSM Iasi)
4. Eliza Ungurean (CSM Iasi)
Poze si comentarii gasiti aici.
65 kg juniori mari
1. Ionut Gavrilescu (CSM Iasi)
2. Tiberiu Csokmai (Rapid Oradea)
3. Cristian Felie (CSS 5 Buc)
4. Toni Cãpritã (CS Avicola Buzãu)
5. Sergiu Palaghie (Titanic Tg. Mures)
6. Valentin Ariciu (Atlas Brãila)
Poze si comentarii gasiti aici.
70 kg juniori mari
1. Viorel Mãrãsoiu (Metrorex Buc)
2. Adrian Mihãiceanu (CS Astra Arad)
3. Dragos Cojocaru (Lorento Gym)
4. Mircea Panazan (CSS Soimii Sibiu)
5. Marius Iordãnescu (CSS Soimii Sibiu)
6. Andrei Bratinã (GYM Deva)
Poze si comentarii gasiti aici.
75 kg juniori mari
1. Paul Maxim (Flex Iasi)
2. Bogdan Alexandru (Farul C-ta)
3. Zoltan Foris (CSM Baia Mare)
4. Gabriel Iakab (CSM Baia Mare)
5. George Cheteles (Titanic Tg. Mures)
6. Vlãdut Onofrei (CSM Iasi)
Poze si comentarii gasiti aici.
80 kg juniori mari
1. Alexandru Corlan (CSM Resita)
2. Alexandru Ceobanu (Anania Gym Roman)
3. Dorin Neamtu (Culturistul Rm Valcea)
4. Eugen Bãrcãceanu (Flex Iasi)
5. Andrei Mates (Hercules Gym)
6. Alexandru Corodi (Farul C-ta)
Poze si comentarii gasiti aici.
+80 kg juniori mari
1. Daniel Racoveanu (Arpechim Pitesti/Redis Buftea)
2. Paul Balcan (Farul C-ta)
3. Artur Abdulveli (CS Farul C-ta)
4. Istvan Luczas (CSM Baia Mare)
5. Adrian Armean (Soimii Sibiu)
6. Valentin Stanciu (Atlas BrCampionatul National de juniori 2004

/imag competitii/CNjun200401-Ciprian Arhire.gif

S-au desfasurat in perioada 16-18 aprilie la Brasov. Cu toate ca la concursurile zonale din acest an participarea a fost destul de redusa si credeam ca exista tendinta sportivilor de a nu mai opta pentru culturismul de performanta, iata insa ca participarea nesperat de mare a concurentilor a contrazis aceasta ipoteza. Au fost si categorii cu peste 20 de concurenti, ceea ce nu s-a mai intåmplat de mult timp la un campionat national de juniori. Participarea numeroasa se datoreaza in mare parte si locului desfasurarii, la Brasov, in centrul tarii, loc unde se ajunge destul de usor din orice zona.
Concursul a beneficiat de atentia oficialitatilor locale, in deschidere luånd cuvåntul chiar primarul Brasovului, Ioan Ghise.
In general, sportivii au fost bine pregatiti si speram ca unii dintre ei sa continue si sa ajunga sa se afirme si la concursurile seniorilor.
Arbitrajul, format dintr-o brigada care a cuprins si arbitri tineri, nu a mai fost contestat vehement ca alta data, in general clasamentele finale reflectånd corect valoarea.
La juniori, cel mai bun concurent a fost sibianul Gabriel Barbos care, dupa ce a incercat de cåtiva ani sa cåstige un titlu de campion national, iata ca a reusit chiar sa devina campion absolut, dupa ce a cåstigat open-ul. Ne bucuram pentru el mai ales ca acest sportiv, chiar daca nu este legitimat la clubul Redis, a fost sprijinit, de circa 2 ani, lunar, cu suplimente nutritive. Se pare ca are mari sanse sa urce pe podium sau chiar sa devina campion national la seniori, in toamna. La fitness si bodyfitness feminin, participarea a fost destul de redusa, din pacate, cu toate ca am vazut, prin diverse sali, fete foarte frumoase care practica fitness-ul si care ar fi facut fata cu brio la concurs. Se pare insa ca nu au o motivatie suficienta sa urce pe scena de concurs.

Poze si comentarii gasiti aici
Iata clasamentul finalistilor si fotografiile tuturor campionilor:
JUNIORI MICI 60 KG
1. Ciprian Arhire – Avicola Buzau
2. Valentin Rogoveanu – CSM Resita
3. Tiberiu Csokmai – Rapid Oradea
4. Cristian Felie – CSS 5 Bucuresti
5. Marian Popa – Vulturii Buzau
6. Dumitru Pop – CSU Tg. Mures
JUNIORI MICI 70 KG
1. Paul Maxim – Flex Iasi
2. Zoltan Foris – CSM Baia Mare
3. Ionut Gavrilescu – GYM Sfintes Brasov
4. Zsolt Boldi – CSU Tg. Mures
5. Adrian Mihaiceanu – Astra Arad
6. Ioan Chioar – CSS Soimii Sibiu
JUNIORI MICI +70 KG
1. Alexandru Vaida – CSS 5 Bucuresti
2. Alex Corlan – CSM Resita
3. Ion Adrian Popa – CSS Soimii Sibiu
4. Alex Ciobanu – Flex Iasi
5. Dan Chertes – Titanic Tg. Mures
6. Arthur Abdulveli – CS Farul Constanta
BODYFITNESS – OPEN
1. Dana Cojoaca – Redis Buftea/ CSS 5 Bucuresti
2. Corina Albu – Olympia Pro Gym Brasov
3. Ileana Dragan – Culturistul Alba Iulia
4. Ionela Vieru – CSM Resita
5. Izabela Gusca – CSM Resita
FITNESS 1,60 M
1. Bianca Bozomala – Redis Buftea/CSS 5 Buc.
FITNESS 1,67 M
1. Florina Cernat – Redis Buftea/CSS 5 Buc
2. Cristina Danila – CN Spiru Haret Bucuresti
3. Andreea Tuliga – Redis Buftea/ CSS 5 Bucuresti
FITNESS +1,67 M
1. Roxana Coros – CSM Baia Mare
2. Cristina Mnerie – CSM Baia Mare
3. Ecaterina Alecu – CSM Rova Rosiori de Vede
JUNIOARE MICI – OPEN
1. Ramona Zisu – Avicola Buzau
2. Andreea Vladimir – CSM Iasi
3. Andreea Scrab – CSM Iasi
4. Maria Lazarutu – CSU Tg. Mures
JUNIOARE MARI – OPEN
1. Marcela Radu – Atlas Braila/Redis Buftea
2. Timea Iren Csobi – Titanic Tg. Mures
3. Raluca Raducu – Redis Buftea/ CSS 5 Bucuresti
4. Ioana Lazar – CSS Soimii Sibiu
5. Cristina Tescovina – CSM Iasi
JUNIORI MARI 65 KG
1. Ovidiu Baetu – CFR 2000 Iasi
2. Claudiu Lazar – CSS Soimii Sibiu
3. Daniel Marolicaru – CSM Iasi
4. Marius Mitrache – Farul Constanta
5. Constantin Glinschi – Avicola Buzau
6. Ladislau Rozsa – Dumifitness Cluj
JUNIORI MARI 70 KG
1. Gabriel Barbos – CSS Soimii/Activ Sibiu
2. Catalin Olariu – CSS 5 Bucuresti
3. Calin Span – CSM Baia Mare
4. Marian Onofrei – CSM Iasi
5. Adrian Ostaficiuc – CSS 5 Bucuresti
6. Catalin Iolea – CSM Iasi
JUNIORI MARI 75 KG
1. Horatiu Paris – Farul Constanta
2. Petre Ienciu – CSS Soimii Sibiu
3. Paul Banu – CSS Soimii Sibiu
4. Sergiu Giantau – CS Erbiceni Iasi
5. Haralambie Barbosu – CS Black Belt Suceava
6. Mihai Petraiche – CSS 5 Bucuresti
JUNIORI MARI 80 KG
1. vacant
2. Radu Cernea – CSS Soimii Sibiu
3. Cristian Radu – CSS 5 Bucuresti
4. Ionut Cosug – CSS 5 Bucuresti
5. Silviu Stancu – CSM Rova Rosiori de Vede
6. Mirel Cårstea – Farul Constanta
JUNIORI MARI +80 kg
1. Ovidiu Oprea – CFR 2000 Iasi
2. Ionut Tudose – Farul Constanta
3. Sorin Pop – Delta Power Cluj
4. Ionel Marcu – CFR 2000 Iasi
5. Eusebiu Varga – Ady Bodybuilding Agnita
6. Mihai Badea – CSS Alexandria
OPEN JUNIORI MARICampionatele Nationale de juniori si junioare 2003

/imag competitii/CNjun200301-Constantin Glinschi.gif

Desfasurate la Baia Mare in zilele de 18-19 aprilie, campionatele nationale de culturism si fitness pentru juniori, junioare, fitness si masters a strans la start peste 100 de concurenti calificati la concursurile zonale desfasurate in ultima luna.
Szabo Iosif impreuna cu DTSJ Maramures a reusit o organizare excelenta a acestei competitii meritind felicitarile noastre. Medaliile si titlurile de campioni oferite de FRCF au fost, la multe categorii, disputate de sportivi deosebit de valorosi care au asigurat un spectacol gustat de publicul prezent.
Castigatorii categoriilor au primit premii in produse, si bani, tricoul si medalia de campion national, selectia in lotul national, dar si o invitatie la controlul doping.
Categ. 60 kg juniori mici
1. Constantin Glinschi – Avicola Buzau
2. Valentin Rogoveanu – C.S.M. Resita
3. Dumitru Pop – C.S.U. Tg.Mures
Categ.70 kg juniori mici
1. Adrian Mihanceanu – Astra Arad
2. Zoltan Faris – C.S.M. Baia Mare
3. Victor Delcea – C.S.S. 5 Buc.
4. Alexandru Szanto – Hercules Gym Zalau
5. Victor Rozsa – Dumifitness Cluj
6. Istvan Biro – Sanitatea Ergolemn Satu Mare
Categ. +70 kg juniori mici
1. Ovidiu Oprea – C.F.R. Iasi
2. Csaba Szmutcu – Sanatatea Ergolemn Satu Mare
3. Petru Ienciu – C.S.S. Soimii Sibiu
4. Liviu Stancu – C.S.M. Rova Rosiori de Vede
5. Vlad Serban – C.S.M. Onesti
6. Bogdan Magureanu – Gold Gym Simleul Silvaniei
Categ. 65 kg juniori mari
1. Adrian Radoi – C.S.M. Iasi / Hard Body Buc.
2. Catalin Olariu – C.S.S. 5 Buc.
3. Daniel Ghiuliu – C.S.M. Onesti
4. Mihai Truta – C.S.S. 5 Buc.
5. Ioan Lazar – C.S.S. Soimii Sibiu
6. Aurel Fuia – Dumifitness Cluj
Categ. 70 kg juniori mari
1. Daniel Chivu – Farul C-ta
2. Dragos Enuta – C.S.S. 5 Buc.
3. Gabriel Barbos – C.S.S. Soimii Sibiu
4. Madalin Duta – C.S.S. 5 Buc.
5. Ion Bratu – C.S.S. 5 Buc.
6. Calin Span – C.S.M. Baia Mare
Categ. 75 kg juniori mari
1. Hotatiu Paris – Farul C-ta
2. Marius Carlan – C.S.S 5 Buc.
3. Istvan Beteuker – Sanatatea Ergolemn Satu Mare
4. Liviu Silea – Culturistul Alba Iulia
5. Zamfir Celcan – C.S.S. 5 Buc.
6. Corneliu Goia – Dumifitness Cluj
Categ. 80 kg juniori mari
1. Istvan Szasz – C.S.U. Tg. Mures
2. Cristian Radu – C.S.S. 5 Buc.
3. Sergiu Giantan – C.S. Nicolina Iasi
4. Liviu Dobriu – B.B. Lacta Hidrotehnica Tg. Mures
5. Sorin Luca – Atlas Braila
6. Alexandru Gheorghiu – Atlas Braila
Categ. +80 kg juniori mari
1. VACANT
2. Ionut Tudose – Farul C-ta
3. Ionel Marcu – C.F.R. Iasi
4. Nicolae Grad – Hard Body Buc.
5. Andrei Lungu – Dumifitness Cluj
6. Ionut Iordan – C.S.S. Alexandria
Categ. junioare mici
1. Crina Ungureanu – Atlas Braila
2. Iren Csobi – Titanic Tg. Mures
3. Corina Nita- Lic. Spiru Haret Buc.
4. Alexandra Radu – Lic. Spiru Haret Buc.
5. Georgiana Ene – Lic. Spiru Haret Buc.
6. Ioana Lazar – C.S.S. Soimii Sibiu
Categ. junioare mari
1. Iulia Simon – Petrolul Braila
2. Elena Teaca – C.F.R. Iasi
3. Ana Maria Lenard – C.S.U. Tg. Mures
Fitness junioare 1,60 m
1. Mihaela Mariscas – C.S.U. Oradea
Fitness junioare 1,67 m
1. Florina Cernat – C.S.S. 5 / Redis Buc.
2. Angela Glodeanu – Farul C-ta.
3. Cristina Danila – Lic. Spiru Haret Buc.
4. Tatiana Turcut – Rapid C.F.R. Oradea
5. Lenuta Slabu – C.S.U. Oradea
6. Cristina Mnerie – C.S.M. Baia Mare
Fitness junioare +1,67 m
1. Roxana Coros -C.S.M. Baia Mare
2. Alexandra Constantin – Redis / C.S.S. 5 Buftea
Comportamentul la sala

Daniel Oprea „Căldură mare… şi la antrenament va fi cald…” Cu acest gând mă îndreptam acum câteva zile către sala de fitness şi speram din tot sufletul ca aparatul de aer condiţionat să f...
detalii

Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
Detalii
Campionatele Nationale de culturism si fitness juniori si masters 2002

/imag competitii/CNjun2002_01_fitness160.jpg


Editia din acest an a avut loc la Bucuresti, in perioada 20-21 aprilie 2002.
Din cauza numarului mic de cluburi care au Certificatul de Identitate Sportiva, credeam ca participarea la aceste Campionate Nationale va fi destul de redusa. Dar, spre surprinderea tuturor, au participat 146 sportivi.
Valoarea concurentilor a fost destul de buna. Dupa introducerea categoriei de juniori mici, durata concursului s-a marit foarte mult si, pe viitor, o solutie ar fi renuntarea la aceasta categorie sau organizare a inca unui Campionat National.
O mare problema de care ne-am lovit a fost lipsa arbitrilor. Cu greu s-au gasit arbitrii calificatI, care sa nu aiba concurenti in concurs. Aceasta lipsa a arbitrilor este cauzata de faptul ca, pur sI simplu, nu s-a dorit cooptarea de noi arbitri, cu toate ca multi au dat teste si sI-au manifestat dorinta de a arbitra. Fac un apel la toti cei care vor sa devina arbitri de culturism sa vina la concursurile din acest an pentru a da teste de arbitraj.
Video fitness junioare, juniori mari, masters.

Rezultatele concursului:

FITNESS
Categ. 160 cm
1. Cristina Necula – ANEFS Bucuresti
2. Mihaela Mariscas – CSU Oradea
3. Gabriela Onu – CN Spiru Haret Bucuresti
4. Loredana Cristea – CN Spiru Haret Bucuresti
5. Ana Maria Chelaru – Farul Constanta
6. Madalina Aioanei – Redis Buftea
Categ. 167 cm
1. Angela Glodeanu – Farul Constanta
2. Florina Cenat - ANEFS Bucuresti
3. Cristina Danaila – CN Spiru Haret Bucuresti
Categ. +167 cm
1. Roxana Coros – CSM Baia Mare
2. Alexandra Constantin – ANEFS Bucuresti
3. Ruxandra Szilagy – CSU Oradea

CULTURISM JUNIOARE MICI
Categ. 52 kg
1. Corina Nita - CN Spiru Haret Bucuresti
2. Andreea Vladimir-Gîrnet – CSM Iasi
3. Adela Nica – CN Spiru Haret Bucuresti
Categ. 57 kg
1. Ana Ivli – Attila Focsani
2. Alexandra Radu – CN Spiru Haret Bucuresti
3. Veronica Baranga – CN Spiru Haret
Categ. +57 kg
1. Crina Ungureanu – Atlas Braila/Redis Buftea
2. Mihaela Platon – Muschetarii Slatina
3. Georgiana Ene – CN Spiru Haret Bucuresti

CULTURISM JUNIOARE MARI
Categ. 52 kg
1. Ana Maria Lenard – CSU Tg. Mures
2. Ludmila Borozan – CSM Iasi
3. Rodica Lungu – CSU Tg. Mures
Categ. +57 kg
1. Iulia Simon – Petrolul Braila
2. Elena Teaca – CFR Iasi
3. Catalina Ene – CSS 5 Bucuresti

CULTURISM JUNIORI MICI
Categ. 60 kg
1. Catalin Olariu – CSS 5 Bucuresti
2. Viorel Onea – Culturistul Alba Iulia
3. Ionut Gavrilescu – Postavarul BB Brasov
4. Paul Banu – CSS Soimii Sibiu
5. George Mihu – Atlas Braila
6. Catalin Radu – CSS 5 Bucuresti
Categ. 70 kg
1. Gabriel Barbos – CSS Soimii Sibiu
2. Florin Lincan – Teleorman Alexandria
3. Csaba Szmutcu – Sanatatea Ergolemn Satu Mare
4. Andrei Tudose – CFR Iasi
5. Liviu Soare – Petrolul Braila
6. Adrian Ostaficiuc – CSS 5 Bucuresti
Categ. +70 kg
1. Marius Ciobanu – Dumifitness Cluj
2. Sergiu Codori – Delta Power Cluj
3. Silviu Stancu – CSM Rova Rosiorii de Vede
4. Sorin Luca – Atlas Braila
5. Mihai Badae – CSS Alexandria
6. Attila Veer – CSM Bistrita

CULTURISM JUNIORI MARI
Categ. 65 kg
1. Adrian Radoi - CSM Iasi
2. Mircea Zbirce – CSS 5 Bucuresti
3. Adrian Cozminca – Postavarul BB Brasov
4. Claudiu Lazar – CSS Soimii Sibiu
5. Marius Tulei – Postavarul BB Brasov
6. Ovidiu Vlaic – CSU Tr. Mures
Categ. 70 kg
1. Cristian Botusan – CFR Iasi
2. Daniel Chivu – Farul Constanta
3. Cristian Geana – VFR Iasi
4. Dragos Enuta – CSS 5 Bucuresti
5. Alexandru Gruber – Culturistul Alba Iulia
6. Radu Husa – Astra Arad
Categ. 75 kg
1. Barna Nagy – Titanic Tg. Mures
2. Horatiu Paris – Farul Constanta
3. Remus Heredeu – GYM Mar Strong Oradea
4. Mihai Tcaciuc – CFR Iasi
5. Voicu Ola – CSM Bistrita
6. Cosmin Sintejudean – Culturistul Alba Iulia
Categ. 80 kg
1. Vasile Prica – Farul Constanta
2. Wittman Balogh – GYM Mar Strong Oradea
3. Ionel Marcu – CFR Iasi
4. Lucian Sultan – CSS Soimii Sibiu
5. Adrian Kirilla – Dumifitness Cluj
6. Marius Cirlan – CSS 5 Bucuresti
Categ. +80 kg
1. Marius Cojocaru – Farul Constanta
2. Razvan Dardac – Champions GYM B./Redis Buftea
3. Cosmin Popa – Astra Arad
4. Maxim Beseti – CSS Soimii Sibiu
5. Marian Minea – Vulturii Buzau/ANEFS Bucuresti
6. Daniel Dobre – CSM Rova Rosiorii de Vede

CULTURISM MASTERS
FEMININ +35 ani
1. Felicia Popa – Redis Buftea
2. Luminita Muresan – Delta Power Cluj
3. Florina Roventa – Farul Constanta
4. Florina Dumitrescu – Oltchim Rm. Vâlcea
5. Aurice Petcu – Attila Focsani
MASCULIN – 40-49 ani
Categ. 80 kg
1. Vasile Craciun – Atlas Braila/Redis Buftea
2. Mihaly Szabo – Titanic Tg. Mures
3. Ion Mititelu – Hard Body Bucuresti
4. Marian Bold – CSU Tg. Mures
5. Ioan Ciocan – Postavarul BB Brasov
6. Vasile Belbe – Sanatatea Ergolemn Satu Mare
Categ. +80 kg
1. Petru Ciorba – CFR Iasi
2. Florin Teodorescu – Hard Body Bucuresti
3. Vicentiu Culea – Hard Body Bucuresti
4. Liviu Ungurusan – Sanatatea Ergolemn Satu Mare
5. Mihai Hanga – GYM Mar Strong Oradea
Categ. + 50 ani
1. Eugen Kantor – Astra Arad
2. Mihai Dehelean – Astra Arad
3. Victor Grosu – Farul Constanta
4. Iasar Memet – Farul Constanta
5. Neculai Manole – CSM Iasi
Copertile revistei Culturism

Copertile revistei Culturism&Fitness de la numarul 1 pana in prezent....
detalii

Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
Detalii
Campionatul national de culturism si fitness juniori 2000

/imag competitii/CNjun2000_1_fitness160.jpg

Editia din acest an a avut loc la Onesti, in perioada 22-23 aprilie.
Concursul de fitness junioare s-a desfasurat in premiera la noi in tara. Concursul de juniori mici, dupa ce anul trecut s-a desfasurat mai mult de forma, anul acesta a fost un concurs cu multi concurenti si foarte disputat. Majoritatea concurentilor la categoria juniori si junioare au fost concurenti noi, asta demonstrand atratsia tinerilor spre practicarea culturismului si fitnesului.La fitness s-a vazut un mare progres in pregatirea fizica cat si a programelor care au fost deosebit de tehnice si spectaculoase. Totusi la fitness nu sunt inca clare criteriile dupa care se arbitreaza, de aceea apar des nemultumiri din partea sportivelor si antrenorilor.
La juniori cea mai spectaculoasa apatisie a fost Ionut Iana, un sportiv foarte masiv, care numai la diferenta de un punct a fost invins de mult mai experimentatul Lucian Pantea.
Iata rezultatele:

FITNESS JUNIOARE
Categ. 160 cm
1. Loredana Pop – CSU ANEFS Bucuresti
2. Luminita Cosac – CSU ANEFS Bucuresti
3. Aurelia Ciurea – Farul Constanta
Categ. +160 cm
1. Alina Bucur - CSU ANEFS Bucuresti
2. Angela Glodeanu – Farul Constanta
3. Nicoleta Radu – CSU ANEFS Bucuresti

JUNIOARE
Categ. 52 kg
1. Gabriela Mihai – Redis Buftea
2. Carmen Dicu – CSS 5 Bucuresti
3. Mihaela Sandu – Telecom Maneciu
Categ. 57 kg
1. Corina Meca – Petrolul Braila
2. Alina Costea – Atlas Braila
3. Ana Maria Lenard – CSU Targu Mures
Categ. +57 kg
1. Andreea Coste – CSS 5/Petrolul Ploiesti
2. Ramona Seniman – Atlas Braila
3. Lacramioara Ranja– CSS Unirea Iasi

JUNIORI
Categ. 65 kg
1. Florin Suciu – Radical Power Cluj Napoca
2. Gabriel Sandu – Telecom Maneciu
3. Mihai Tcaciuc – Calculatorul Suceava
Categ. 70 kg
1. Mihai Geapana – Delta Power Cluj Napoca
2. Gabriel Serban – Petrolul Ploiesti
3. Cristian Geana – CFR Iasi
Categ. 75 kg
1. Marian Manole – CSS 5 Bucuresti
2. Florin Stefan – Atlas Braila
3. Lucian Iolea – CSU ANEFS Bucuresti
Categ. 80 kg
1. Laurentiu Raducanu – CSU ANEFS Bucuresti
2. Dragos Popescu – CSS 5 Bucuresti
3. Claudiu Stefan – Astra Arad
Categ. +80 kg
1. Lucian Pantea – Astra Arad
2. Ionut Iana – Chris GYM Sc.194 Bucuresti
3. Sorin Sandor – CFR Iasi



Comportamentul la sala

Daniel Oprea „Căldură mare… şi la antrenament va fi cald…” Cu acest gând mă îndreptam acum câteva zile către sala de fitness şi speram din tot sufletul ca aparatul de aer condiţionat să f...
detalii

Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
Detalii
Campionatul National de culturism juniori 1999

/imag competitii/CNjun1999_01_52kg.jpg


In perioada 1-2 mai culturistii au asaltat Valenii de Munte. Datorita numarului mare de sportivi si oficiali s-au epuizat locurile de cazare, multi cazandu-se pe la localnici. Romtelecomul a fost principalul organizator si sponsor. Organizatorii, în frunte cu Gheorghe Dusa, au facut toate eforturile pentru buna desfasurare a concursului.La concursul junioarelor campioanele s-au impus destul de lejer, iar nivelul de pregatire al participantelor a fost destul de scazut.çn acest an s-a organizat demonstrativ concurs pentru juniori mici (sub 18 ani) urmand ca anul viitor acest concurs sa fie oficial.
La juniori în acest an s-a petrecut o schimbare de generatie, la toate categoriile impunandu-se noi campioni. Ar fi de remarcat perseverenta lui Cadar Adrian care, dupa ce în ultimii doi ani a pierdut titlul în fata lui Buruiana si Orian, iata ca în acest an a reusit sa devina în sfarsit campion la categoria 75 kg. La categoria 80 kg s-a impus Dragos Popescu, un sportiv care anul trecut nici nu era bagat în seama la concursuri, secretul progresului sau putand fi si faptul ca este partenerul de antrenament al lui Virgil Buruiana. Categoria +80 kg a juniorilor a prilejuit un mare spectacol prin confruntarea dintre Ionel Maioru si Lucian Pantea, sportivi foarte bine pregatiti fiecare avand atuurile sale: Maioru - masiv, bratele fiind un punct forte; Pantea - foarte striat si vascularizat în special în zona coapselor. Oricare putea castiga, arbitrii desemnandu-l campion pe Maioru.

JUNIOARE
Categ. 52 kg
1. Laura Visan - CSS 5/Redis Buftea
2. Mihaela Sandu– Telecom Maneciu
3. Andreea Coste – CSS 5/Petrolul Ploiesti
4. Nicoleta Ghelase – Atlas Br.
5. Gabriela Mihai – Redis Buftea
6. Diana Hreapca – CSS Unirea Iasi
Categ. 57 kg
1. Ramona Ungureanu– Iron Man 2000 Galati
2. Georgiana Frangulea – Telecom Maneciu
3. Timea Csiszer – CSU Targu Mures
4. Camelia Dobrea – Atlas Br.
Categ. +57 kg
1. Catalina Pastramagiu – Petrolul Ploiesti
2. Laura Petre – Farul Constanta
3. Lacramioara Ranja – CSS Unirea Iasi

JUNIORI
Categ. 65 kg
1. Laszlo Takacs – Lacta Targu Mures
2. Attila Tamas – Titanic Targu Mures
3. Bogdan Duru – Farul Constanta
4. Gabriel Serban – CS Petrolul Ploiesti
5. Florin Ioan Suciu – Radical Power Cluj
6. Ganea Samoil – Postavarul BB Bv.
Categ. 70 kg
1. Emil Bucur – Dumifitness Cluj Napoca
2. Petre Miroslav – Viitorul Avicola Buzau
3. Ciprian Blanaru – Calculatorul Suceava
4. Aldulea Moise – Postavarul BB Bv.
5. Stefan Florin – Atlas Br.
6. Alexandru Patru – Oltchim Rm. Vl.
Categ. 75 kg
1. Adrian Cadar – Ind.Sarmei Campia Turzii
2. Ionut Vizitiu – CSS Unirea Iasi
3. Mihaita Asofiei – Palestra Iasi
4. Gheorghe Neagu – Energetica Nucl. Cernavoda
5. Ionut Calin – Iron Man 200 Gl.
6. Dragos Balmus – CSS 5 Buc.
Categ. 80 kg
1. Dragos Popescu – CSS 5/Redis Buftea
2. Cristian Scafes – Bodybuilding Targu Mures
3. Mihai Nastase – Olympia Pro GYM Brasov
4. Laurentiu Raducanu – ANEFS B.
5. Daniel Ciobanu – Vointa Botosani
6. Marius Buzila – CSS Soimii Sibiu
Categ. +80 kg
1. Ionel Maioru – Farul Constanta
2. Lucian Pantea – Astra Arad
3. Nicolae Corcoveanu– Progresul Caracal
4. Iosif Ghezan – Expres Gherla
5. Paul Tatu – Postavarul BB Bv.
6. Adrian Matees – CS Farul C-ta
Campionatele Nationale de culturism juniori si masters 1998

Editia din acest an s-a desfasurat in data de 2 aprilie, la Bucuresti. Iata clasamentul complet:

JUNIOARE
Categ. 52 kg
1. Laura Visan – CSS 5/Redis Buftea
2. Andreea Coste – Petrolul Ploiesti
Categ. 57 kg
1. Ramona Ungureanu – Iron Man Galati
2. Tatiana Priceputu – Petrolul Braila
3. Laura Petre – Farul Constanta
Categ. +57 kg
1. Monica Nicolescu – Spiru Haret Bucuresti

JUNIORI
Categ. 65 kg
1. Daniel Toma - CSS 5/Redis Buftea
2. Bogdan Duru – Farul ANMB Constanta
3. Horea Tomescu – Dumi Fitness Cluj Napoca
4. Zoltan Tokacs – AS Lacta BB Tg. Mures
5. Ovidiu Mihoc – CSS Unirea Iasi
6. Moldovan Richard – Ind. Sarmei C. Turzii
Categ. 70 kg
1. Ionut Vizitiu – CSS Unirea Iasi
2. Moise Aldulea – Postavarul Brasov
3. Dorin Ariciuc – Vointa Botosani
4. Daniel Marinescu – CSS 5 Redis
5. Claudiu Pintilie – En. Nucleara Cernavoda
6. Robert Ianici – CSS 5 Buc.
Categ. 75 kg
1. Nicolae Cristea – Metrorex Bucuresti
2. Adrian Cadar – Ind.Sarmei Campia Turzii
3. Mihai Nastase – Olympia Pro GYM Brasov
4. Alexandru Bora – CSS 5 Redis
5. Marius Buzila – CSS Soimii Retazat Sibiu
6. Claudiu Dogaru – Rovine Craiova
Categ. 80 kg
1. Virgil Buruiana – CSS 5/Redis Buftea
2. Gabriel Enciu – Amfora GYM Barlad
3. Gigi Danut Popa – Teleormanul Alexandria
4. Albu Gheorghe – CSS Soimii Retezat Sibiu
5. Daniel Ciobanu – Vointa Botosani
6. Nicolae Corcoveanu – Progresul Caracal
Categ. +80 kg
1. Octavian Mihaita – Postavarul Brasov
2. Lucian Pantea – Astra Arad
3. Ionel Maioru – Farul Constanta
4. Paul Ovidiu Suciu – CST Tg. Mures
5. Lorand Sata – As. Vic. Spiru Haret Buc.
6. Lucian Damian – CSS Unirea Iasi

MASTERS
Feminin
1. Florina Roventa – Farul Constanta
Categ. 80 kg (40-50 ani)
1. Alexandru Costache – Redis Buftea
2. Cristian Mihailescu – Farul Constanta
3. Marian Bold – CSU Targu Mures
Categ. +80 kg (40-50 ani)
1. Constantin Bebeselea – CSM Sibiu
2. Augustin Dumitrescu – Oltchim Rm. Valcea
3. Dumitru Neag – Dumi Fitness Cluj Napoca
50 ani
1. Eugen Kantor – UFZ Tricolor Arad
2. Mihai Dehelean – CSM Vagonul Arad

Campionatele Nationale de culturism juniori 1997

Editia din acest an s-a desfasurat in perioada 16-18 mai, la Galati. Iata clasamentul oficial:

JUNIOARE
Categ. 52 kg
1. Laura Visan – CSS Bucuresti
2. Ana Ungureanu – Iron Man Galati
3. Andreea Coste– Petrolul Ploiesti
Categ. 57 kg
1. Monica Nicolescu – Spiru Haret Bucuresti
2. Elena Mihaita – Telecom Maneciu
Categ. +57 kg
1. Silvia Buiciuc – Atlas Braila
2. Mioara Codarcea – Farul Constanta
3. Mirela Ferecan – Telecom Maneciu

JUNIORI
Categ. 65 kg
1. Ionut Vizitiu– Unirea Iasi
2. Zoltan Takacs – Lacta Targu Mures
3. Florin Mocanu– Petrolul Braila
4. Richard Moldovan – I. Sarmei C. Turzii
5. Daniel Marchis – Club Fredy Dej
6. Gabriel Radulescu – Petrolul Ploiesti
Categ. 70 kg
1. Dumitru Toma – CSS 5 Bucuresti
2. Catalin David – Petrolul Ploiesti
3. Cristian Zlatanovici – CSS 5 Bucuresti
4. Dorin Ariciuc – Vointa Botosani
5. Fanel Zaharia – Atlas Braila
6. Lili Nedelcu – Iron Man 200 Galati
Categ. 75 kg
1. Ioan Orian – CSS 5 Bucuresti
2. Adrian Cadar– Ind.Sarmei Campia Turzii
3. Gigi Popa – Teleormanul Alexandria
4. Manaila Druta – Atlas Braila
5. Gheorghe Albu – CSS Soimii Sibiu
6. Sorin Lupsan – Viitorul Brasov
Categ. 80 kg
1. Nicolae Cristea – Metrorex Bucuresti
2. Francisc Kalanyos – Viitorul Brasov
3. Ticu Ciobanu – Galaxy Sport Bacau
4. Iulian Turcu – Atlas Braila
5. Relu Gauca – Metalurgia Bacau
6. Aurelian Deltin – CSS 5 Bucuresti
Categ. +80 kg
1. Virgil Buruiana – CSS 5/Redis Buftea
2. Octavian Mihaita – Postavarul Brasov
3. Gabriel Enciu – Amfora GYM Barlad
4. Adrian Pipos – Mecanica Sighet
5. Paul Suciu – CSU Tg. Mures
6. Ion Chiom - ANEFS Buc.Campionatele Nationale de culturism juniori si masters 1996

Editia din acest an s-a desfasurat in perioada 5-6 aprilie, la Bucuresti.
Video de la juniori si junioare gasiti aici.
Video de la masters gasiti aici.

JUNIOARE
Categ. 52 kg
1. Diana Dospinescu – Spiru Haret Bucuresti
2. Ionela Fechet – Sporting Club Roman
3. Loredana Likenstain – Olympus Mangalia
4. Diana Matei – Serco Rosiori de Vede
5. Nicoleta Mihailov – Olympus Mangalia
6. Laura Petre – Farul Constanta
Categ. 57 kg
1. Brigitte Mois – Sanatatea Satu Mare
2. Ana Maria Zvinca – Spiru Haret Bucuresti
3. Monica Nicolescu – Spiru Haret Bucuresti
4. Elena Mihaita – Telecom Maneciu
5. Mihaela Pargariu – Olympus Mangalia
6. Ramona Ungureanu – Iron Man Galati
Categ. +57 kg
1. Gabriela Vladeanu – Farul Constanta
2. Mirela Frecan – Telecom Maneciu
3. Silvia Buiciuc– Atlas Braila
4. Lavinia Diaconescu – Electromotor Timisoara

JUNIORI
Categ. 65 kg
1. Radu Gherghel – CFR Iasi
2. Cipri Ilies – Aurul Baia Mare
3. Florin Mocanu – Atlas Braila
4. Georgel Petrea – Atlas Braila
5. Romica Oprea – Olympus Mangalia
6. Daniel Toma – CSS 5 Bucuresti
Categ. 70 kg
1. Claudiu Roman – Olimpia GYM Bacau
2. Adrian Lupsan – Astra Cluj Napoca
3. Dan Apetrei – CFR Iasi
4. Fanel Zaharia – Atlas Braila
5. Adrian Cadar – Ind. Sarmei C. Turzii
6. Lucian Guguian – Postavarul Brasov
Categ. 75 kg
1. Nicolae Cristea – Metrorex Bucuresti
2. Daniel Szasz – Farul Constanta
3. Lucian Oniga – Phoenix Baia Mare
4. Nicu Corcodel – Vointa Pascani
5. Danut Popa – CS Teleorman
6. Silviu Isache – Titan Buc.
Categ. 80 kg
1. Virgil Buruiana – CSS 5 – Rapid Bucuresti
2. Marian Barsan – Farul Constanta
3. Mihai Ursache – CFR Iasi
4. Victor Ciobanu – CS Teleorman
5. Ciprian Siserman – Olympus Mangalia
6. Sander Lakatos – Astra Arad
Categ. +80 kg
1. Iulian Turcu – Atlas Braila
2. Dacian Butoi – Olympus Mangalia
3. Dan Stanca – Astra Arad
4. Olimpiu Fat – Cristalul Cavnic
5. Gheorghe Vasile – Rapid ANEFS Buc.
6. Nicolae Vilcea – Oltchim Rm. Valcea

MASTERS
Categ. 80 kg
1. Cristian Mihailescu – Farul C-ta
2. Elek Imreh – Apollo Sfantu Gheorghe
3. Constantin Briceag – Bere Grivita B.
Categ. +80 kg
1. C-tin Bebeselea – CSM Sibiu
2. Eugen Kantor – UFZ Tricolor Arbema Arad
3. Florin Vezeteu – CSM Iasi

Campionatele Nationale de culturism juniori si masters 1995

Editia din acest an a avut loc in perioada 6-7 mai, la Baia Mare. Iata clasamentul oficial:

JUNIOARE
Categ. 52 kg
1. Angela Engel – CSU Targu Mures
2. Diana Dospinescu – Spiru Haret Bucuresti
3. Elena Ivan – Olympus Mangalia
Categ. 57 kg
1. Georgeta Scarlat – Farul Constanta
2. Elena Boroi – Spiru Haret Bucuresti
3. Mirela Frecan – Telecom Maneciu
Categ. +57 kg
1. Gabriela Islean – Farul Constanta
2. Ana Maria Zvinca – Spiru Haret Bucuresti

JUNIORI
Categ. 65 kg
1. Constantin Nastase – Postavarul BB Brasov
2. Ioan Szasz – Phoenix Baia Mare
3. Radu Gherghel – CFR Iasi
4. Iliesi Ciprian – Aurul Baia Mare
5. Adrian Lupsan – Astra Cluj Napoca
6. Adrian Ghit – Aurul Baia Mare
Categ. 70 kg
1. Alexandru Csolti – Phoenix Baia Mare
2. Sebastian Vasut – ASA Alfa Cluj Napoca
3. Ioan Tudor – CSS 2 Bucuresti
4. Anoton Teodorescu – CSS 5 Bucuresti
5. Dan Apetrei – CFR Iasi
6. Ciprian Muraru – Fibrex Savinesti
Categ. 75 kg
1. Virgil Buruiana – CSS 5 Bucuresti
2. Lucian Oniga – Phoenix Baia Mare
3. Sandu Pantazi – Ind. Sarmei Buzau
4. Marius Roman – Olympia GYM Bacau
5. Dragos Filipescu – Hyperion Craiova
6. Iulian Turcu – Atlas Braila
Categ. 80 kg
1. Gabriel Lapusan – Aurul Baia Mare
2. Jan Lupu – Farul Constanta
3. Iulian Borcan – Farul Constanta
4. Ciprian Siserman – Olympia Mangalia
5. Daniel Dobre – Rapid ANEFS
6. Costel Juncu – Metalurgia Bacau
Categ. +80 kg
1. Zoltan Szasz – Aurul Baia Mare
2. Dacian Butoi – Olympus Mangalia
3. Catalin Bolocan – Flex Bacau
4. Dan Niculescu – Olympus Mangalia
6. Catalin Balate – Astra Brasov
6. Olimpiu Fat – Cristalul Cavnic

MASTERS
Categ. 80 kg
1. Alexandru Costache – Redis Buftea
2. Elek Imreh – Apollo Sfantu Gheorghe
3. Francisc Nagy – Silvania Sim. Silvaniei
Categ. +80 kg
1. Cristian Mihailescu – Farul Constanta
2. Eugen Kantor – UFZ Tricolor Arbema Arad
3. Mihai Deheleanu – Astra AradCampionatele Nationale de culturism juniori si masters 1994

Editia din acest an s-a desfasurat in perioada 20-22 mai, Tulcea. Video gasiti aici. Iata clasamentul oficial:

JUNIORI
Categ. 65 kg
1. Ioan Moldovan – Electromures Tg. Mures
2. Constantin Dumitrache – CSM Calarasi
3. Calin Zsurzs – Aurul Baia Mare
4. Boldijar Gheorghe – Aurul Baia Mare
5. Viorel Topolog – Rapid ANEFS
6. Adrian Pricop – Palestra Iasi
Categ. 70 kg
1. Cristian Patrascu – Rapid – ANEFS Bucuresti
2. Adrian Soare – Rapid – ANEFS Bucuresti
3. Dan Lazar – Alfa Cluj Napoca
4. Lucian Oniga – Pheonix Baia Mare
5. Florin Roman – Olympus Sport Bacau
6. Alexandru Csolti – Pheonix Baia Mare
Categ. 75 kg
1. Eduard Caslaru – Atlas Braila
2. Claudiu Barcan – Monitorul Oficial Bucuresti
3. Grigore Fitigau – Phoenix Baia Mare
4. Lucian Horotan – Sanatatea Satu Mare
5. Lucian Toader – Gold Club Tulcea
6. Dan Lupu – Farul Constanta
Categ. 80 kg
1. Alexandru Csaki – Phoenix Baia Mare
2. Cristian Neagu – Rapid – ANEFS Bucuresti
3. Ioan Kerekes – CSM Bistrita
4. Iulian Borcan – Farul Constanta
5. Cosmin Nedescu – FITT Timisoara
6. Catalin Balate – Astra Brasov
Categ. +80 kg
1. Marian Stoian – Atlas Braila
2. Zoltan Szasz – Aurul Baia Mare
3. Catalin Bolocan – Olimpia Bacau
4. Mihai Drobota – Titan Bucuresti
5. Florin Toma – CFR Iasi
6. Florin Niculescu – Olympus Mangalia
OPEN
Eduard Caslaru – Atlas Braila

MASTERS
Categ. 80 kg
1. Cristian Mihailescu – Farul Constanta
2. Teodor Sabau – Olimpia Oradea
3. Elek Imrech – CSM Sfantu Gheorghe
Categ. +80 kg
1. Eugen Kantor – FZ Tricolorul Arad
2. Cornel Soneriu –
3. Constantin Briceag – Bere Grivita Bcuresti



Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
Detalii
Campionatele Nationale de culturism juniori si masters 1993

JUNIORI
Categ. 65 kg
1. Boldijar Gheorghe – Aurul Baia Mare
2. Dumitrache Constantin – CSM Calarasi
3. Adrian Soare – Rapid ANEFS Bucuresti
Categ. 70 kg
1. Mircea Muresan – Aurul Baia Mare
2. Dan Lazar – ALFA Cluj Napoca
3. Anton Ciuca – Rapid-ANEFS Bucuresti
Categ. 75 kg
1. Eduard Cislaru – Atlas Braila
2. Ioan Chiosa – Avicola Sibiu
3. Ioan Csaka – Phoenix Baia Mare
Categ. 80 kg
1. Octavian Hart – Unio Satu Mare
2. Ion Ianculescu – Titan Bucuresti
3. Iuliu Borcan – Farul Constanta
Categ. +80 kg
1. Bogdan Stancu – Spiru Haret Bucuresti
2. Ilie Gelu – Rapid-ANEFS Bucuresti
3. Laurentiu Buta – Rapid Oradea
OPEN
Mircea Muresan – Aurul Baia Mare
ECHIPE
1. Aurul Baia Mare
2. Farul Constanta
3. Rapid ANEFS Bucuresti

MASTERS
Categ. 80 kg
1. Cristian Mihailescu – Farul Constanta
2. Teodor Sabau – Olimpia Oradea
3. Elek Imreh – CSM Sfantu Gheorghe
Categ. +80 kg
1. Eugen Kantor – FZ Tricolorul Arad
2. Mihai Deheleanu – Astra Arad
3. Nicolae Parfenie – Viitorul Brasov

Daniel Oprea
campion balcanic


Voi continua să prezint în acest număr al revistei un nou episod din serialul „Tehnici de creștere a intensității antrenamentelor” și mă voi opri de această dată la una dintre metodele de antrenament pe care, personal vorbind, o găsesc ca fiind de departe cea mai eficientă și mai epuizantă dintre toate celelalte tehnici: seriile descrescătoare.
Sunt mulți cei care merg la sală și se antrenează din greu și sunt foarte puțini cei care au rezultate. Succesul în culturism este suma unor factori precum antrenamentul, nutriția, odihna și, nu în ultimul rånd, cunoștințele practicantului despre acest sport. De multe ori nu este suficient doar să citești despre cum să te antrenezi; mai degrabă trebuie să înțelegi dacă acel tip de antrenament se pretează scopurilor tale, să conștientizezi impactul pe care aplicarea unor tehnici de antrenament îl are asupra corpului tău.
Seriile descrescătoare sunt seriile în cadrul cărora se efectuează repetări cu greutate descrescătoare, pånă la epuizarea musculară. Tehnica în sine este una simplă în sensul în care, spre exemplu, la un exercițiu de împins cu bara din orizontal pentru pectorali, la ultima serie din exercițiu efectuați un număr de repetări cu greutatea maximă, pånă la epuizare după care descărcați bara de 1/3 din greutate și continuați tot pånă la epuizare. Mai descărcați o dată bara de încă o treime din greutate și efectuați un ultim set tot pånă la epuizare. Aceasta este schema tipică pentru o serie descrescătoare, însă ține numai de voi să faceți acele modificări care se pretează cel mai bine nevoilor și condiției voastre fizice.
Avantajele seriilor descrescătoare rezidă din faptul că se pot aplica oricărui exercițiu și că practicantul nu trebuie să schimbe postul de lucru ca în alte situații.
Studiile au relevat faptul că în cadrul unei serii normale, după efectuarea a 6-12 repetări, mușchiul ajunge la o epuizare musculară de moment cu acea greutate, dar nu a atins epuizarea musculară „absolută”. Ca atare, în cadrul unei serii normale, nu au fost activate și recrutate în mișcare toate fibrele acelei grupe musculare, ci doar cele necesare pentru ridicarea greutății respective. Scăzånd imediat greutatea și continuånd exercițiul, noi fibre musculare „de rezervă” vor fi implicate în mișcare.
Pentru o eficiență cåt mai mare, trebuie avute în vedere cåteva aspecte:
1. Pregătiți-vă bara, discurile, ganterele, aparatul înainte de a începe seria descrescătoare. Altfel, veți fi puși în situația să nu puteți continua constatånd ca nu aveți logistica necesară. De asemenea, este bine să vă antrenați atunci cånd sala nu este foarte aglomerată și aveți la dispoziție tot ceea ce vă este necesar pentru o execuție în condiții optime.
2. Folosiți cel mai adesea două scăderi de greutate; adică efectuați trei subserii ale seriei descrescătoare cu trei greutăți diferite.
3. Încadrați-vă întotdeauna într-o marjă de 6 la 12 repetări pentru fiecare subserie a seriei descrescătoare. Este bine să începeți cu 6 repetări cu greutate mare și să încheiați cu o subserie de 12 repetări.
4. Încercați să faceți pauze cåt mai mici între subserii. Cåteva secunde necesare schimbării ganterelor, descărcării barei sau setării aparatului sunt suficiente.

În final, consider că moderația și precauția în folosirea acestei tehnici de mare intensitate vă vor ține departe atåt de supraantrenament, cåt și de accidentări.
În antrenamentul meu, execut în cadrul unui exercițiu trei serii normale și una descrescătoare.
În speranța că seriile descrescătoare vor aduce un plus de centimetri mușchilor voștri, vă urez spor la antrenament!

articol apărut în revista Culturism&Fitness nr. 205(2/2010) sursa: http://www.topculturism.ro/web/fullArticle.php?art=951


Concursuri interne

Mr. Olympia 2001

Editia din 2001 a concursului Mr. Olympia a avut loc la Las Vegas in perioada 24-27 octombrie. Pentru a nu va tine cu sufletul la gura, va spunem ca favoritul Ronnie Coleman si-a adaugat un nou titlu la cele trei cucerite in ultimii trei ani (asta da performanta !). Pentru a va face sa simtiti cat mai aproape acest eveniment, am incercat sa alaturam imaginilor (care uneori vorbesc de la sine) si o trecere in revista a desfasurarii intregului eveniment.

Ceremonia deschiderii a avut loc in seara de miercuri, 24 octombrie, la ora locala 20 si a fost gazduita de South Pacific Ballroom. Spectatorii au avut ocazia sa asiste gratuit la ceea ce organizatorii au numit sugestiv Muscle Movie Night.

Joi la pranz a avut loc conferinta de presa la Mandalay Bay Theater. Ca si in anii precedenti, spectatorii si ziaristii din intreaga lume s-au inghesuit sa-i asalteze cu intrebari pe participantii la concurs.

Vineri, 26 octombrie, a avut loc, pe plaja Mandalay, o replica a celebrului concurs Muscle Beach, la care au participat majoritatea concurentilor de la Mr. Olympia. Tot vineri si-a deschis portile si tradirionala expozitie de produse nutritive la South Pacific si la Islander Ballroom. Cei prezenti au avut ocazia sa primeasca mostre gratuite din cele mai revolutionare suplimente nutritive, sa beneficieze de reduceri si sa-i intalneasca chiar poate pe idolii lor. In acelasi loc si cam in acelasi timp au avut loc preliminariile de la Fitness Olympia si de la Ms. Olympia (concursuri rezervate sexului frumos). Noutatea a constat in faptul ca organizatorii au permis intrarea gratis.

Nu la fel au stat lucrurile si seara, cand la Mandalay Bay Events Center, au avut loc finalele feminine, pretul unui bilet fiind de 75-150$. Putem realiza cat de echilibrate sunt concursurile feminine daca ne gandim ca Susan Curry este prima femeie care a castigat de doua ori la rand la sectiunea fitness. De asemenea, la Ms. Olympia Heavyweight, campioana de anul trecut Valentina Chepiga, s-a clasat doar a patra.

Ziua de vineri s-a incheiat cu o petrecere rezervata VIP-urilor.

Desigur, cea mai importanta zi a concursului a fost sambata, 26 octombrie, cand au avut loc preliminariile si finala de la Mr. Olympia, tot la Mandalay Bay Events Center, un bilet costand 40$, respectiv intre 75-200$. Trecand de aceste aspecte pecuniare, trebuie sa va spunem ca intrecerea a tinut asistenta cu sufletul la gura, decizia juriului nefiind deloc una usoara. Astfel, la anuntarea celei de-a patra victorii consecutive a lui Coleman, numerosii sustinatori ai lui Jay Cutler nu s-au sfiit sa-si manifeste zgomotos dezaprobarea. Cainii latra, caravana trece!  

Culturismul nu a existat până spre sfârşitul secolului al XIX-lea, când a început să fie popularizat de Eugen Sandow, cuoscut ca "părintele culturismului". Sandow este creditat ca pionier al acestui sport datorită faptului că şi-a etalat fizicul în diverse "demonstraţii de forţă". El a devenit atât de popular prin aceste demonstraţii, încât a reuşit să-şi înceapă mai multe afaceri şi a fost între primii întreprinzători care au vândut produse cu numele propriu (gantere, extensoare etc).

Sandow a organizat 14 septembrie 1901, la Royal Albert Hall din Londra, primul concurs de culturism din lume. Concursul s-a bucurat de un succes atât de mare, încât toate locurile au fost vândute şi sute de entuziaşti au rămas fără bilete, nereuşind să intre în sală. Concursul a fost arbitrat de Arthur Conan Doyle, Charles Lawes şi Sandow însuşi, câştigător fiind declarat William R Murray din Nottingham, Anglia. Trofeul prezentat acestuia a fost o statuie de bronz reprezentând-ul pe Sandow, sculptată de Frederick Pomeroy. Acelaşi trofeu este prezentat astăzi câştigătorilor titlului Mr. Olympia, titlul suprem în culturism.

La 16 ianuarie 1904 a avut loc primul mare concurs de culturism din America, în sala Madison Square Garden din New York. Câştigător a fost Al Treloar, declarat "cel mai perfect dezvoltat om din lume". El a fost premiat cu 1000 dolari, atunci o sumă impresionantă. La două săptămâni dupa concurs, Thomas Edison a filmat programul de pozare al lui Al Treloar. Edison îl filmase şi pe Eugen Sandow cu câţiva ani mai devreme.

La începutul secolului XX, Charles Atlas şi Bernard Macfadden au fost foarte populari şi au continuat să promoveze culturismul în lume. Alţi culturişti faimoşi din acele timpuri au fost: Louis Cyr, Siegmund Breitbart, Georg Hackenschmidt, Sig Klein, Alois P. Swoboda, Gustav Fristensky şi Alan C. Mead, care a devenit un culturist de renume în ciuda faptului că a pierdut un picior în primul război mondial.
[modifică] "Anii de aur"

Perioada dintre anii 1940 şi 1970 este adesea numită "Anii de aur" în culturism datorită schimbărilor în idealul fizic în comparaţie de anii de pionierat - masa musculară mai proeminentă, ca de altfel şi simetria şi definirea musculară. Schimbarea a fost influenţată şi de tulburările de dinaintea celui de-al doilea război mondial, care au inspirat un număr mai mare de tineri să devină mai masivi, mai puternici şi mai agresivi ca atitudine. Aceasta a dus la tehnici de antrenament mai bune, noţiuni îmbunătăţite de regim alimentar şi echipament mai efectiv. Au apărut mai multe publicaţii şi concursuri, iar popularitatea culturismului a luat amploare.

Anii de aur ai culturismului au fost exemplificaţi de plaja Muscle Beach ("Plaja muşchilor") din oraşul Santa Monica, California. Între numele celebre din această perioada sunt: Steve Reeves (devenit ulterior actor, având rolul Hercules în mail multe filme), Reg Park (idolul lui Arnold Schwarzenegger), John Grimek, Larry Scott şi Bill Pearl.

Datorită creşterii popularităţii culturismului, Uniunea Atletică a Amatorilor (Amateur Athletic Union, AAU) a adăugat un concurs de culturism la competiţia sa de haltere în 1939 - iar din anul următor concursul s-a chemat AAU Mr. America. Pe la jumătatea anilor 1940, majoritatea culturiştilor erau nemulţumiţi de activitatea AAU deoarece nu permiteau decât amatori în competiţii şi interesul organizaţiei era axat mai ales pe haltere, care sunt sport olimpic. Din această cauză fraţii Ben şi Joe Weider au înfiinţat Federaţia Internaţională a Culturiştilor (IFBB) în 1946, sub egida căreia au organizat concursul IFBB Mr. America pentru culturiştii profesionişti.

În 1950 o altă organizaţie, Asociaţia Naţională a Culturiştilor Amatori (NABBA) a început să organizeze concursul NABBA “Mr. Univers” în Marea Britanie. Alt concurs important, Mr. Olympia, sub egida IFBB, a avut loc pentru prima oară în 1965 şi este în prezent cel mai prestigios titlu în culturism.

Iniţial concursurile erau doar pentru bărbaţi, dar NABBA a adăugat în 1965 ediţia feminină “Miss Univers”, iar IFBB-ul a început “Ms. Olympia” în 1980.
[modifică] Perioada contemporană

În anii '70, culturismul s-a bucurat de o popularitate explozivă datorită lui Arnold Schwarzenegger şi filmului "Pumping Iron" (Pompând fierul). Federaţia Internaţională a Culturiştilor (IFBB) a ajuns să domine sportul, iar rolul organizaţiilor AAU şi NABBA s-a diminuat.

Tot în această perioadă a crescut abuzul de steroizi anabolizanţi atât în culturism, cât şi în multe alte sporturi. Din acest motiv, precum şi din dorinţa de a obţine recunoaştere olimpică, IFBB-ul a introdus teste antidoping stricte pentru steroizi şi alte substanţe interzise.

IFBB a depus eforturi mari pentru a face culturismul sport olimpic. În anul 2000 Comitetul Internaţional Olimpic a admis ca membru IFBB-ul, dar progresul s-a oprit aici. Recunoaşterea culturismului ca sport olimpic rămâne controversată deoarece argumentul principal al oponenţilor este ideea că niciun efort atletic nu este depus în timpul competiţiilor. De asemenea, există percepţia greşită că nu se poate ajunge la performanţă fără ajutorul steroizilor, care sunt interzişi la Olimpiade. Proponenţii susţin că programul de pozare necesită un efort considerabil, pe lângă pregătirea intensă pentru concurs, deci culturismul trebuie considerat sport olimpic.

În anul 2003, Joe Weider a vândut “Weider Publications” - care include prestigioasele reviste FLEX şi Muscle & Fitness - grupului AMI (American Media Inc). Ben Weider a fost preşedintele IFBB din 1946 până în octombrie 2006, când şi-a anunţat retragerea. Noul preşedinte este fostul secretar al IFBB, Rafael Santonja.

Astăzi creşte interesul faţă de culturismul natural. La concursurile de culturism natural, participanţii sunt testaţi regulat pentru substanţe interzise (steroizi, diuretice etc) şi sunt suspendaţi sau chiar excluşi din competiţii pentru rezultate pozitive.
Petru Ciorbă, campion mondial absolut, Agrigento 2006
[modifică] Culturismul în România

În România, în perioada 1965-1969, s-au pus bazele culturismului din punct de vedere teoretic şi practic, organizatoric şi competiţional, anul 1966 marcând începutul unei noi etape în viaţa culturismului, când se organizează sub egida Federaţiei Române de Haltere, primul campionat naţional la Craiova pentru juniori şi la Cluj-Napoca pentru seniori, atunci pe categorii de înălţime.

La 24 martie 1970, Biroul Consiliului Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport a hotărât ca Federaţia Română de Haltere să-şi schimbe denumirea în Federaţia Română de Haltere şi Culturism (F.R.H.C.), pe care a menţinut-o până în 1989.

Anul 1990 marchează trecerea la cea de a doua etapă în care visul culturiştilor din România se realizează: crearea la 11 ianuarie a Federaţiei Române de Culturism. Primul preşedinte al Federaţiei Române de Culturism a fost ales în persoana inginerului Eugen Baldovinescu, iar Dănuţ Enuţă a fost ales în funcţia de secretar general. Amândoi sunt membri fondatori ai federaţiei.

Culturiştii români au reuşit să obţină performanţe notabile şi pe plan mondial, după cum urmează:

  • Irina Nicoleta Muntean , multiplă campioană naţională de senioare, multiplă campioană balcanică , câştigătoare a 14 medalii la campionatele mondiale şi europene de culturism, între care trei titluri de campioană mondială: în 1998, Alicante, cat. 52 kg, în 2002, Brno, cat. 57 kg, 2009 - Como cat. -55 kg, şi trei titluri de campioană europeană: în 2003, Izmir, cat. + 57 kg şi open, în 2005, Ialta , cat. -57 kg, în 2009 la Baia Mare masters
    * Florina Cernat, multipla campioană nationala de junioare si senioare, triplă campioană mondială de culturism junioare: 2004 la Opava, 2005 la Budapesta şi 2006 la Agrigento , iar în 2003 locul 3 la C.M. culturism junioare, Tenerife
    * Monica Mureşan Sas, multiplă campioană naţională de senioare, câştigatoare a 8 medalii la campionatele mondiale şi europene de culturism, între care campioană mondială în 2003 în Spania, cat.+ 57kg şi open; campioană europeană 2000 la Malaga, cat. +57 kg
    * Liana Pall, multiplă campioană naţională, campioană Mondiala si Europeana de junioare în 2009
    * Petru Ciorbă, multiplu campion naţional la juniori, seniori şi masters, campion balcanic, a câştigat titlul mondial absolut (categoria grea şi open) la C.M. de masters 2006, Agrigento
    * Virgil Buruiană, multiplu campion naţional de juniori şi seniori, fost campion modial la juniori 1998 - Barcelona
    * Vasile Ardel, multiplu campion naţional de juniori şi seniori, campion balcanic, campion european la seniori 1996 - Constanţa cat. -65 kg
    * Florina Vişan, multiplă campioană naţională şi balcanică de culturism senioare, campioană europeană absolută (cat. -55 kg şi open) în 2007 la Cacak, vicecampioană europeană la cat. -52 kg în 2004, Tavira ;
    * Cristian Mihăilescu, multiplu campion naţional de seniori şi masters, medaliat cu argint şi bronz la C.M. de masters  Culturism la 70 de ani. Pentru noi suna cel putin neobisnuit, insa pentru japonezi este un semn de normalitate, de care se mandresc nevoie mare, mai ales de Ziua Batranilor.
    tAGurI: curiozitati

Bunicii fortosi, cu o forma fizica de invidiat, au defilat in slip si si-au incordat muschii in fata unui public mult mai tanar.

Castigator a fost un concurent de 74 de ani, cu un palmares... pe masura. Tosaka s-a apucat de culturism dupa ce trecuse de 40 de ani si a inceput sa participe la competitii, abia pe la 50. Cum este pensionar, el isi petrece mai toata ziua la sala de forta. Iar rezultatele sunt vizibile.
sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Culturism
   Să ne cunoastem campionii: Lucian AnitaUn sportiv tânăr, încă junior, Anita Lucian, s-a remarcat de la etapa pe zona Moldova, unde a uimit atât pe antrenori si pe arbitri, cât si pe ceilalti sportivi, cu forma sa de exceptie. Prima dată când am văzut fotografiile cu el, am crezut că sunt modificate, dar apoi m-am convins că acest sportiv detine niste calităti fizice de exceptie!
– Te rog să te prezinti cititorilor.
– Mă numesc Lucian Anita, m-am născut în Suceava pe data de 13 decembrie 1987. Am început să practic culturismul în anul 2004, fiind un adolescent la liceu care si-a găsit să-si ocupe timpul liber cu acest frumos sport, în loc să intre în anturajul urât al liceului, cel al fumatului si al băuturii. În anul 2006, efectuând antrenamentele într-o sală din oras, am avut plăcerea de a mă întâlni cu Vlad Pihureac, care m-a sfătuit să particip la competitii, văzând în mine un sportiv cu potential. Am mers cu el la clubul la care este legitimat, CFR Iasi, pentru a mă vedea dl Petru Ciorbă. Acesta a fost de acord să mă legitimeze.
– Când ai concurat prima dată?
– Prima mea competitie a fost concursul de calificare pe zona Moldova, în anul 2006, la Piatra Neamt, unde am ocupat locul 2. Următorul concurs a fost Campionatul National de culturism juniori 2006 de la Satu Mare, unde nu m-am calificat în finală, fiind o palmă peste fată, ce m-a ajutat să realizez ce înseamnă, cu adevărat, culturismul competitional. Acest lucru nu a făcut decât să mă ambitioneze să muncesc mai mult si să fiu foarte serios în pregătire iar cu ajutorul antrenorului meu, Petru Ciorbă, am reusit, în 2007, la Campionatul National de culturism juniori de la Baia Mare, să câstig medalia de bronz la categoria +80 kg. Lupta încă nu se terminase, acesta fiind un mic pas către titlul de campion national de juniori pe care l-am câstigat în acest an la Campionatul National de la Alba Iulia, fiind ultimul meu an de juniorat. Astfel mi-am împlinit unul dintre visuri.
– Ai întâmpinat multe prejudecăti din partea celor din jur, când te-ai apucat de acest sport?
– Când m-am apucat de acest sport, multi dintre prietenii mei s-au îndoit de mine deoarece stim prea bine că, după câteva luni de sală, când rezultatele sunt din ce în ce mai mici, multi renuntă. Am reusit să le demonstrez că nu este asa în cazul meu, fiind si ei mirati că, după 4 ani si jumătate, încă practic acest sport frumos .
– Ce alimente consumi de reusesti să obtii o asemenea definire?
– Alimentatia din offseason este un semiregim deoarece nu-mi place să variez foarte mult în kilograme, îmi place să arăt bine tot timpul anului. În perioada competitională, regim strict cu orez, peste, piept de pui.
– Ce exercitii faci în sezonul de masă si în perioada precompetitională?
– Antrenamentul meu în sezonul de masă constă doar din exercitii de bază: genuflexiuni, îndreptări cu haltera si împins pentru piept, iar în perioada precompetitională, antrenamentul nu suferă prea multe schimbări, adaug doar anumite exercitii de izolare si cresc numărul de repetări.
– Ai exercitii preferate?
– Exercitiile preferate pot spune că sunt putine, deoarece îmi plac toate. Totusi, împinsul cu gantere pentru umeri, genuflexiunile si îndreptările sunt preferatele mele, o parte din mine tinzând spre powerlifting, dar trebuie să am grijă să nu mă accidentez.
– Ai obtinut cea mai bună performantă de la începutul acestui an si până acum a unui sportiv român: titlul de campion european de juniori. Ce sumă de bani ai cheltuit pentru pregătire?
– Pentru o pregătire de concurs, orice culturist serios investeste enorm de mult, iar în cazul meu situatia nu a fost diferită. Pentru ultima lună, suma investită a ajuns la 1.500 euro, fiind un efort financiar foarte mare pentru mine, deoarece cheltuisem o sumă considerabilă si pentru pregătirea pentru Campionatul National.
– Care este secretul acestei definiri inumane?
– În primul rând nu consider că este o definire inumană forma mea pentru concurs deoarece, din punctul meu de vedere, asa ar trebui să se prezinte un sportiv la un concurs de culturism, cu un strat de grăsime minim. În al doilea rând, pot să vă precizez că nu este niciun secret al acestei definiri, ci doar sacrificii, foarte multă muncă, seriozitate, dedicare totală si, nu în ultimul rând, banii de pregătire.
– Există un model în culturism sau bodybuilding classic care te motivează, un sportiv preferat?
– Da, există un model în culturism care m-a ambitionat să ajung la nivelul de acum si să fiu tot timpul mai bun: Vlad Pihureac. Îmi este si un prieten apropiat. Iar din culturismul profesionist: Arnold Schwarzenegger, Flex Wheeler, Kevin Levrone, Dexter Jackson si Dennis Wolf.
– Văd că nu esti doar un sportiv de exceptie, ci si un tânăr student! Ce rol are educatia în dezvoltarea unui tânăr? Dar mai ales în desăvârsirea carierei unui sportiv?
– Educatia are un rol foarte important în dezvoltarea unui tânăr, deoarece aceasta ajută la formarea personalitătii, cultivă încrederea de sine, formează deprinderile. Cariera unui sportiv depinde de foarte multi factori, dar principalul este educatia, deoarece aceasta modelează individul, îi formează caracterul, iar acestea fac diferenta între un sportiv cu o carieră lungă si cei care se „topesc” usor.
– Ce hobbyuri ai?
– Hobbyurile mele sunt filmele, înotul, baschetul, dar nu am timp suficient pentru ele, din păcate.
– Care sunt mâncărurile tale preferate?
– Friptura, grătarul de piept de pui sau carne de vită, cu orez.
– Cine a fost mereu lângă tine să te sustină în ascensiunea ta?
– Persoanele ce mi-au fost alături de-a lungul anilor de pregătire sunt: antrenorul meu, Petru Ciorbă, Vlad Pihureac, familia, prietenii si, nu în ultimul rând, o persoană foarte apropiată mie.
– Ce planuri de viitor ai?
– Pe viitor, as vrea să continui să practic culturismul si să încep să particip la alt nivel, cel al seniorilor, unde competitia este dură, apoi pe plan international. Momentan, sunt student la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, la Facultatea de Educatie Fizică si Sport, specializare kinetoterapie si motricitate specială.
– Alături de cititorii revistei, îti urez mult succes!
– Vă multumesc!

Culturismul competitional, în REGRES!

Culturismul competitional este în regres. Nu o spun eu, o spun faptele. O mică trecere în revistă a numărului de participanti la Campionatele Nationale din ultimii ani arată acest lucru. Concret, în cifre si numere, arhiva arată că cea mai numeroasă categorie din concurs la culturism seniori în 2003 a numărat 17 sportivi, în 2004 - 18 sportivi, în 2005 - 8, în 2006 - 12, în 2007 - 8, în 2008 - 8. Mai mult decât atât, cea mai redusă categorie a numărat, în 2007, doar 4 sportivi, iar în 2008 - 3 sportivi. Suntem în pericol ca, pe viitor, să nu se mai tină anumite categorii, fiind nevoie, conform regulamentului, de minimum 3 sportivi la o categorie.

Care au fost factorii care au dus la această situatie? Eu văd doi factori principali: dopingul si criteriile de arbitraj.
Dacă facem o medie a vârstei celor care participă la concursurile de seniori, obtinem în jur de 30 de ani. Asadar, generatia celor născuti între 1975 si 1980 reprezintă majoritatea sportivilor implicat i acum în culturismul competitional. Si eu fac parte din acea generatie, dar nu am de gând să mai concurez în viitorul apropiat. De ce? Să o iau cu începutul.
Când aveam cam 14 ani, am văzut prima oară în viată o revistă de culturism, evident, singura pe piată în acel moment, „Culturism”. Era numărul 34. Am fost fascinat de corpurile musculoase ale sportivilor si am hotărât pe loc că vreau să ajung ca ei.

M-am apucat de treabă documentându-mă despre culturism, am comandat si numerele anterioare ale revistei. Rezultatele au început să apară, dar nu asa de repede cum mă asteptam initial. Mă întrebam ce îmi lipseste mie pentru acest sport. Mă consolam cu ideea că nu am genetic pentru asa ceva, desi eram primul din clasă la rezistentă, săritura de pe loc, aruncarea mingii de oină, detentă, la tractiuni, probe care erau frecvente la orele de educatie fizică. La un moment dat, în revista Culturism, s-a scris că profesionistii sunt asa mari din cauză că se dopează. Am fost cam dezamăgit, dar mi-am spus că ei oricum sunt prea mari, măcar să fiu ca sportivii români de top si voi fi foarte multumit. Am ajuns la facultate în Bucuresti si în anul 2 am concurat prima oară, la municipale, la juniori. În spatele scenei, la încălzire, a venit un tip la mine si mi-a spus: „Bravo, arăti bine, dar primele locuri sunt date deja!”

Am simtit-o ca pe o lovitură puternică în cap. Clasamentul a fost întocmai cum am fost anuntat initial de acel tip. Tot la acel concurs am văzut alti juniori dubli fată de mine, la masă musculară. Din nou, m-am consolat cu ideea că acestia sunt asa pentru că au muncit mai mult, s-au sacrificat mai mult decât mine la antrenamente si… au genetic mai bun. Asa că am revenit în sala de antrenament cu vointă dublată, am tras tare, greutăti mari si au început să apară… accidentările. Văzându-mă asa dedicat la antrenamente, un tip m-a abordat si mi-a spus despre anabolizante, dacă sunt interesat să iau, dându-mi exemplu alti băieti din sală, participanti si ei la concursuri, care cresteau ca aluatul si erau clienti fideli ai mărfurilor lui. Asta a pus capac pentru mine, referitor la culturismul competitional.

Sponsorii vin acolo unde este audientă! Este sportul vizionat si urmărit, are campioni cunoscuti, atunci sponsorii vin singuri. De ce publicul larg nu este interesat de culturismul competitional? Din cauza dopingului si criteriilor de arbitraj! La nivel înalt al competitiei, oamenii nu mai sunt parcă umani. Feminitatea nu mai există la femei. Arată o poză cu o culturistă în formă maximă la 10 bărbati obisnuiti si vezi dacă le place. Arbitrii, prin aplicarea regulamentului, care a devenit din ce în ce mai drastic si mai inuman, impun sportivilor niste standarde exagerate. O culturistă mai acoperită, chiar dacă este mai feminină, are musculatura armonioasă si structură mai frumoasă decât alta, care este striată la maximum, va pierde. Acestea sunt criteriile de arbitraj.

Când spui sportiv, indiferent de disciplină (handbal, baschet, hochei, înot etc.), te gândesti la fortă, frumusete, îndemânare, gratie, SĂNĂTATE. Un sportiv de la natatie, de exemplu, în momentul competitiei se află în cea mai bună formă. Poate scoate un record personal si asta dovedeste că în acel moment a fost în cea mai bună formă de până atunci, a avut cea mai mare fortă si rezistentă. Să luăm acum un culturist în momentul competitiei. Nu are nicio vlagă, oboseste repede, dacă îl pui să facă o serie de împins nu reuseste să utilizeze nici măcar jumătate din greutatea cu care făcea normal, ca să nu mai zic de sănătate. Procentul de grăsime este foarte mic, putând duce la probleme mari.Fă-i niste analize în acele momente si doctorul va concluziona că aproape se află cu un picior în groapă. Dacă dă o răceală peste el (ceea ce nu-i doresc deloc), scade si 10 kg într-o săptămână.
Controalele doping de acum ajută doar într-o mică măsură. Testul doping cu rezultat negativ nu spune decât că, în momentul testării, sportivul era curat! Atât si nimic mai mult! Nu spune dacă s-a dopat sau nu înainte de test.
Dacă lucrurile continuă în acelasi sens ca până acum, culturismul competitional va deveni un sport izolat, făcut de câtiva „nebuni”. Posibil să dispară chiar. Ceea ce se intâmpla la noi se întâmplâ în toată lumea Eu nu întrevăd o rezolvare rapidă. S-a ajuns prea departe acum, în sensul negativ. mai mult..<ref>topculturism.ro</ref
Campionatele Nationale de culturism seniori, senioare si perechi 2005

De departe acest concurs a fost cel mai slab campionat national din ultimii 25 de ani, sau cel putin de când am început eu sã vãd concursuri, din anul 1981, pentru cã niciodatã nu s-a întâmplat sã fie o participare asa de slabã si la o categorie de seniori sã nu se prezinte sportivi suficienti ca sã aibã loc preliminarii. Dupã scãderea continuã a interesului pentru culturismul competitional, acest campionat a marcat clar prãbusirea si nu sunt semne cã se mai poate reveni.
La organizarea concursului au fost câteva probleme, dar cea mai mare lipsã a fost lumina foarte proastã de pe scenã, astfel cã munca concurentilor a fost practic anulatã aceasta fiind foarte slabã si prost pozitionatã.
Absolut toata lumea a fost nemultumitã de faptul ca finala a fost fixatã duminicã la ora 16, concursul terminându-se dupã ora 21, multi fiind obligati sã mai stea încã o noapte în Bistrita.
Au fost probleme si cu securitatea sportivilor, lucru nemaintâlnit pânã acum în istoria culturismului românesc, un grup de localnici au mers în sala de încãlzire unde l-au înjurat si amenintat „cã-l taie“ pe un sportiv.
Un alt lucru foarte neplãcut pentru multi concurenti si care va duce probabil la scãderea interesului pentru competitiile de culturism a fost faptul cã nu s-au mai fãcut controale doping ca în ceilalti ani.
Dupã acest concurs, sportivii nu mai au nici un fel de motivatie sã facã performantã, dupã conditiile foarte proaste de concurs, lipsa controlului doping, dezinteresul organizatorilor, premii mici sau inexistente etc.
La culturism senioare, categoria 52 kg, a câstigat clar Judit David. Dupã o pauzã de un an din calendarul competitional national, Florina Visan revine si câstigã detasat categoria 57 kg si openul feminin. În lipsa unor adversare de calibru, învingãtoare la categoria +57 kg a fost Mihaela Pãsãre.
La culturism seniori, categoria 65 kg, lupta a fost strânsã pentru locul 2. Arbitrii au ales definirea lui Ovidiu Bãetu în defavoarea masivitãtii lui Daniel Molvodan. Medalia de aur a fost obtinutã fãrã probleme de Petru Moja, locul 4 la CE seniori 2005.
Categoria 70 kg a avut la cântar doar 6 concurenti, asa cã toti au fost automat calificati pentru finalã. Cu o definire de exceptie, cu striatii pe fesieri si lombari, Ovidiu Cozma a câstigat detasat.
Daniel Chivu si Decebal Olteanu s-au bãtut de la egal la egal pentru titlul la categoria 75 kg. A câstigat Deci (cum îi spun prietenii) printr-o definitie bunã, el tintind titlul de câtiva ani. Daniel a fãcut progrese fatã de anul trecut, dar, la structura lui, categoria 80 kg ar fi mai potrivitã.
Fostul campion national de juniori, Cristian Botusan, s-a prezentat mult mai masiv ca anul trecut, a urcat în categorie si a obtinut primul sãu titlu national la categoria 80 kg. Cu umeri lati si imensi, talie îngustã, el posedã o structurã idealã pentru culturism. Rãmâne de vãzut evolutia lui. A fost o categorie mai bunã din punct de vedere valoric.
Masiv, proportionat, si bine definit, Florin Roman a obtinut titlul la 87,5 kg. Vesnic tânãrul Eugen Kantor a reusit sã prindã finala, bãtâundu-se cu sporivi care i-ar putea fi copii.
La 95 kg, lupta s-a dat între Angelo Alexa si Lucian Pantea. Angelo a venit masiv, însã fãrã o definire prea bunã, fatã de Lucian care s-a prezentat bine proportionat si definit, el câstigând primul sãu titlu national. La structura pe care o detine, lui Lucian i-ar sta mai bine în categoiria superioarã.
Categoria supergrea, +95 kg, a aliniat la start 9 concurenti. Putini dintre ei erau într-o formã bunã de concurs. Cel mai complet a fost Gabriel Gabor. La anuntarea locului 5 al acestei categori,i publicul din salã si-a manifestat cel mai zgomotos dezaprobarea din tot concursul. Sportivul anuntat a fost constãnteanul Costicã Cãileanu. Foarte masiv, cel mai definit din categorie, Costicã a fost depunctat prea mult din cauza varicelor ce le are pe piciorul drept. Sponsorul principal, Florsystem Sport Bistrita, i-a oferit un trofeu si un premiu în bani.
Openul seniorilor a fost câstigat de Ovidiu Cozma, aflat într-o formã de zile mari, în fata câstigãtorului absolut de anul trecut, Florin Roman. C.S Redis a decernat si în acest an premiul „Memorial Virgil Buruianã“ câstigãtorului concursului open, acesta primind o plachetã si 500 RON.
La aceste campionate s-au înscris 101 sportivi din 35 de cluburi si 22 de judete. Iatã si clasamentele finale:
Senioare
52 kg
1. Judit David – Atlanta 96/Lulu’s Gym Galati
2. Emoke Borsi – Rapid Oradea
3. Georgeta Olaru – Culturistul Rm. Vâlcea
4. Roxana Samson – Redis Buftea
5. Lãcrãmioara Zatinga – CSM Iasi
Poze si comentarii gasiti aici.
57 kg
1. Florina Visan – CSS 5/Redis Buftea
2. Elena Mihãitã – CSS 5/Redis Buftea
3. Florina Roventa – Farul C-ta
Poze si comentarii gasiti aici.
+57 kg
1. Mihaela Pasãre – Culturistul/Oltchim Rm. Vl.
2. Elena Hreapcã – Olympia Pro Gym Bv.
3. Andreea Coste – Farul C-ta
4. Miorita Ciucur – Redis Buftea
Poze si comentarii gasiti aici.
Open feminin - Florina Visan (CSS 5/Redis Buftea)

Seniori
65 kg
1. Petru Moja – CSM Baia Mare
2. Ovidiu Bãietu – CFR Iasi
3. Daniel Moldovan – CSM Bistrita
4. Virgil Trif – CSM Baia Mare
5. Attila Tamas – CSU Tg. Mures
6. Emil Giurgiu – Petrolul Brãila
Poze si comentarii gasiti aici.
70 kg
1. Odiviu Cozma – CSM Baia M.
2. Sebastian Vãsut – Hard Body Bucuresti
3. Viorel Deac – Rapid Oradea
4. Cristi Berciu – Dumifitness Cluj
5. Iosif Racz – Sãnãtatea Ergolemn Satu Mare
6. Gheorghe Pintea – Dinamic 2000 Satu Mare
Poze si comentarii gasiti aici.
75 kg
1. Decebal Olteanu – Metrorex Bucuresti
2. Daniel Chivu – Farul C-ta
3. Viorel Simon – Farul C-ta
4. Ovidiu Dumitru – CSU Tg. Mures
5. Istvan Szasz – Golden Gym Bucuresti
6. Ioan Jurcã – Rapid Oradea
Poze si comentarii gasiti aici.
80 kg
1. Cristian Botusan – CFR Iasi
2. Remus Heredeu – Activ Sibiu
3. Sandor Sere – Sãnãtatea Ergolemn Satu Mare
4. Barna Nagy – Titanic/Lacta Hidrotehnica Tg. Mures
5. Florin Ancuta – Ju San Focsani
6. Claudiu Lãcatus – CSM Bistrita
Poze si comentarii gasiti aici.
87,5 kg
1. Florin Roman – CSM Onesti
2. Peter Barna – Lacta H./Titanic Tg. Mures
3. Taufic Masri – Farul C-ta
4. Ali Askari – Redis Buftea
5. Mihai Feroiu – Olympia Pro Gym Bv.
6. Eugen Kantor – Redis Buftea
Poze si comentarii gasiti aici.
95 kg
1. Lucian Pantea – Astra Arad
2. Angelo Alexa – Farul C-ta
3. Marcel Manea – Activ Sibiu
4. Lucian Boerescu – Farul C-ta
5. Ovidiu Stinieutã – Olympia Pro Gym Bv.
6. Lucian Stef – CSS Soimii Sibiu
Poze si comentarii gasiti aici.
+95 kg
1. Gabriel Gabor – Rapid Oradea
2. Mihaitã Octavian - Olympia Pro Gym Bv.
3. Denes Engi – CSU Tg.Mures
4. Ionut Tudose – Farul C-ta
5. Costicã Cãileanu – Farul C-ta
6. Petrisor Popa – Body Gym Deva
Poze si comentarii gasiti aici.
Perechi
1. Judit David/Florin Uceanu – Atlanta 96 Galati/Metrorex
2. Emoke Borsi/Sandor Sere – Rapid Oradea/Sãnãtatea Ergolemn Satu Mare
3. Andreea Coste/Daniel Chivu – Farul C-ta/Farul C-ta
4. Florina Dumitrescu/Daniel Buruianã – Oltchim Rm. Vâlcea/Farul C-ta
Poze si comentarii gasiti aici.
Open masculin - Ovidiu Cozma – CSM Baia M

sursa: http://www.topculturism.ro/web/fullArticle.php?art=380


Unelte personale